momente şi schiţe de informatică

În prealabil, ar trebui să înscrieţi la Baza: numărul de zile lucrătoare din lună şi numărul de zile lucrate; dirigenţia, sporul de merit etc. (după caz). Iar la Sporuri, setaţi corespunzător vechimea.

Introducând Concediu Odihnă (sau/şi Concediu Medical), ar trebui să respectaţi regula de corelare: Lucrătoare = Lucrate + CO + CM.

Click pe Auto calculează automat suma CO corespunzătoare numărului de zile CO indicat; dar acest calcul are în vedere numai regula obişnuită (nu şi eventuale excepţii).

"Fluturaşul" va fi actualizat de suma înscrisă şi nu de valoarea dată de click pe Auto; deci dacă nu ştiţi suma CO (sau vreţi să o verificaţi), folosiţi Auto şi apoi copiaţi rezultatul afişat, în caseta suma CO.

Folosind direct Auto (fără a înscrie în prealabil, numărul de zile CO) - obţineţi suma CO pentru 1 zile CO.

Există categorii de sume pentru care contribuţiile de Pensie, Sănătate, Şomaj şi Impozitul se calculează într-un mod specific, sau se prelevează într-o altă lună decât cea în care se achită.

Există 16 tipuri [PSşi] de "alte drepturi/reţineri", după cum suma respectivă afectează [*], sau nu afectează [] calculul Pensie/Sănătate/Şomaj/Impozit ("*" înseamnă prezenţa literei, "—" absenţa ei):

[*] = întâi se adună/scade suma, apoi se calculează pe ce rezultă
[] = adună/scade suma în final (deci nu afectează calculul P/S/ş/i)

Salarizare învăţământ preuniversitar (personal Didactic)

Iunie 2012: +8%   Dec 2012: +7.4%   Mar 2015: +5% la salariul de bază

Sep 2015: +5% la salariul de bază

Dec 2015: +15% la salariul de bază

valoarea Coeficient 1.000: 299.933

Funcţie:

Studii:

Grad:

Tranşa de vechime: ani      Grila veche

 Vechime neîntreruptă mai mare de 10 ani

dacă norma nu este "întreagă":

    norma întreagă: ore

    norma parţială: ore    sau  "plată cu ora"

     funcţie de bază (impozitează, sau Nu)

indemnizaţie de conducere: %  

indemnizaţie de învăţământ special  

 gradaţie de merit  

dirigenţie: % (cel mult 10%)  

zile lucrătoare: standard (luna curentă)

zile lucrate:

Vechime învăţământ: ani

Premiu 2%  (din salariu-efectiv + spor-vechime)

Doctor

Rural: %    Simultan: %  

practică Pedagogică: %   zile  

condiţii periculoase: %   zile

Ore suplimentare:
      la norma didactică ore

Sindicat
    procent:%

Deducere în întreţinere

Concediu Odihnă (revedeţi zilele…)

zile: suma:    Auto

(+/-) (sumă/diferenţă Corectoare, impozabilă)

Alte sume (tipul de contribuţie [PSşi])

tip: suma:

tip: suma:

tip: suma:

tip: suma:

tip: suma:

CM-unitate plus CM-CAS

      zile:     suma:

măreşte contribuţia Pensie cu:

indemnizaţie       
înv. special
Salariu merit    
            
salariu efectiv     
Vechime       
Premiu 2%     
Rural       
Doctor     
Pedagogic      
Simultan       
Pericol      
Ore suplimentare
     
concediu Odihnă       
Corecţie     
total Drepturi     
brut Pensie     
CAS     
brut Sănătate     
CASS     
brut Şomaj     
contrib. Şomaj     
brut impozabil     
deducere       
Sindicat     
Venit impozabil     
impozit     
total Reţineri     
de plată     

Fişa salariului

Save/Print etc.

Calendar (click to Show/Hide)

Comentarii - salarizare

...cat ar trebui sa am salariu pe septembrie 2012 in cazul in care: sunt profesor cu studii superioare de lunga durata(am terminat in 2005 facultatea de 4 ani),cu grad definitiv,cu transa de vechime intre 2-6 ani,am 21 de ore cu dirigentia pe saptamana(cele 2 ore suplimentare calificate),cu deducere (am in intretinere un copil),cu spor dirigentie,fara spor de zona,sunt in sindicat,am in CCC de la 1 oct 2010-1 sept 2012, sunt in invatamant din 1 sept 2005 (fara nici o intrerupere de activitate).

Următorul video exemplifică procedeul de urmat pentru a găsi răspunsul:

Sept. 17, 2012, 9:36 p.m. - sima tudorina

Buna seara!Lucrez in ivatamant preuniversitar cu vechime de 6 ani ca prof.necalif.Anul acesta am terminat fac.geografie(lic.+modulDPPD)dar am primit repartizare pe disc.biologie.Doresc sa stiu in ce grila de incadrare voi fi inclusa.Am sustinut ex.de titularizare,am obtinut nota peste 5,dar din lipsa catedra am optat pentru altceva.Ca prof.necalifi-cat aveam doar studii medii.Multumesc mult si sper sa primesc un raspuns.

Sept. 20, 2012, 5:15 a.m. - vb

[R: sima tudorina]

Totul depinde de "Centralizatorul Educaţiei Naţionale" - înfiinţat la insistenţa Sindicatului, în 2007 (iar acesta este subiectul primului articol postat pe acest site).

De exemplu: dacă sunt încadrat pe "biologie" dar această specializare NU figurează în Centralizator în dreptul specializării conferite de diploma mea de absolvire a facultăţii - atunci voi fi plătit ca necalificat (eu am păţit-o!)

Sept. 21, 2012, 2:43 p.m. - olivia

As dori sa stiu cati bani ia in mana un profesor necalificat. Eu am 3 ani vechime in invatamant, am definitivatul in geografie dar din lipsa orelor conform specializarii mele as preda altceva. dar cat as lua ?

Sept. 21, 2012, 3:32 p.m. - vb

[R: olivia]

Folosiţi formularul de mai sus!

La rubrica Funcţie, alegeţi "Profesor"; la rubrica "Studii" alegeţi ultima opţiune şi la fel, la rubrica "Grad"; La Tranşa de vechime alegeţi "2-6 ani".

Pe fluturaşul din dreapta veţi vedea sumele corespunzătoare. Intraţi la tabul Sporuri şi indicaţi Vechime (3-5 ani), ore suplimentare dacă aveţi, ş.a.m.d.

Rezultă în mână 521 lei.

Sept. 22, 2012, 9:53 p.m. - Krisztina

Sunt prof. de engleza in al doilea an in invatamant, inca fara definitivat. Am norma intreaga, adica 18 ore. Am un doctorat pe care ar trebui sa primesc un spor de 15%. Aici in formular am bifat rubrica "spor de doctorat", si sporul de 15% chiar apare in salariu. Dar la institutul de invatamant unde predau , mi-au zis ca nu pot sa primesc sporul de doctorat decat dupa ce dau definitivatul. Va multumesc pentru raspuns. K.

Sept. 24, 2012, 12:40 p.m. - Ana

Buna ziua!va rog sa ma ajutati.Acesta e al3-lea an în învățământ pt mine,am obtinut definitivatul vara asta,mi.au fost repartizate 23 ore/saptamana dar voi fi platita ca necalificat!Care e salariul Net,în mana pe care o sa.l iau?

Sept. 25, 2012, 4:35 p.m. - laura

BUNA ZIUA am si eu o rugamite daca poate sa ma lamureasca cineva sunt profesor calificat definitiv si am 14 ore de geografie si 4 de desen pe alece 4 de desen sunt platita necalificat desi e in mediul rural ca anii trecuti era valabil 10 ore de specialitate si restul in completare orice s=a schimbat ceva de anul acesta?

multumesc!!!

Sept. 26, 2012, 11:09 p.m. - Ana

Buna! Sunt profesor inv primar si prescolar, am obtinut anul acesta gradul I. Care ar fi salarul cu care as fi retribuita de la 1 septembrie (daca poate sa ma ajute cineva)?

Multumesc!

Sept. 27, 2012, 7:09 p.m. - Popa I

La incadrare la transa de vechime se alege vechimea in invatamant sau vechimea in invatamant cumulata cu vechimea in alte unitati ? A doua intrebare ar fi daca vechimea ca profesor necalificat se considera vechime in invatamant . Multumesc !

Sept. 27, 2012, 9:09 p.m. - vb

R: tranşe de vechime (Popa I)

La a doua întrebare răspunsul e clar: vechimea în învăţământ nu depinde de calificare ("profesor" - nu contează "calificat/necalificat").

La prima întrebare... răspunsul e clar: indicaţi ce tranşă ştiţi Dvs. (şi nu vă aşteptaţi ca programul să va corecteze). Dar desigur că pe Dvs. altceva vă interesează - iar răspunsul e complicat: avem mulţi termeni oficiali privind vechimea (efectivă în învăţământ; recunoscută în învăţământ; vechime în învăţământ; neîntreruptă în învăţământ; tranşe de vechime în muncă, dar şi tranşe de vechime în învăţământ, etc.). Cel mai potrivit este să întrebaţi un secretar de şcoală - de obicei, sunt foarte competenţi.

Sept. 28, 2012, 5:22 p.m. - Popa Raluca

Buna ziua!As dori daca se poate sa ma lamureasca si pe cineva in mai multe privinte si anume: in decizia de incadrare sunt numita invatator suplinitor necalificat, avand in incadrare un numar tottal de 720 de ore, retribuite in sistem P.C.O. Ma lamureste si pe mine,plata cu ora ce inseamna mai exact si cat anume voi lua, care va fi efectiv salariul?

Sept. 28, 2012, 5:27 p.m. - Popa Raluca

Am uitat sa mentionez ca este primul an in invatamant si sunt in anul III la Universitate la Bucuresti, la specializarea Pedagogia invatamantului primar si prescolar.O alta nelamurire este legat de faptul ca am auzit de la o doamna educatoare in aceeasi situatie cu mine, doar ca am inteles ca zilele acestea in gradinita und edansa preda va da un examen din metodica pentru a nu fi platita cu ora?Mie de ce nu mi s-a spus asa ceva de la scoala unde predau? Depinde de fiecare scoala sau directorul de acolo? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri...

Sept. 29, 2012, 4:10 p.m. - tatuta oana

la 96 de ore,plata cu ora ce salariu ar fi?

Oct. 2, 2012, 8:59 p.m. - Paul Vlaicu

Ce salariu are invatatorul, absolvent de Liceu Pedagogic, care a obtinut echivalarea ca profesor invatamant primar, conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011. Vechime in invatamant: 34 ani. Gr. did.I. Va multumesc!

Oct. 3, 2012, 4:40 p.m. - liliana tuncu

Bună ziua!Aș dori să întreb și eu dacă pot trce la altă treaptă de salarizare,respectiv 10-14 ani. Menționez că am lucrat astfel: 01.09.2000 - 01.10.2002 01.10. 2002-01.09.2004 concediu fără plată 01.09.2004-01.10. 2012

Oct. 4, 2012, 3:09 p.m. - FLOREA

sunt incadrat incepand cu 17 septembrie ca profesor asociat , in regim plata cu ora (4 ore/saptamana) .vechimea in munca , la aceasta data , mi se ia calcul la stabilirea sumei ce mi se cuvine ?

Oct. 4, 2012, 8:04 p.m. - iuliavulpe

consilierii educativi beneficiaza de vreun spor?mentionez ca sunt si diriginta si beneficiez de sporul de 10%.Multumesc

Oct. 5, 2012, 9 a.m. - Po

As dori sa intreb daca am jum norma in alt domeniu ca inginer la un liceu cum sunt platit am spec electrotehnica si am si ore de constructii(316)?

Oct. 5, 2012, 10:05 a.m. - Radu Daniela

Daca predau ore de specialitate (arhitectura) de 11 ani neintrerupt, la Liceu de arta, norma intreaga, la PLATA CU ORA, studii superioare de 6 ani, pot beneficia de spor de vechime? Care este salariul?

Oct. 5, 2012, 1:01 p.m. - maimut elena

Buna ziua! Sunt incadrata ca prof. invatamant primar, gradul I, vechime 10-14 ani, spor de stabilitate 0 (concediu fara plata). As dori sa stiu care este salariul tarifar. Multumesc!

Oct. 6, 2012, 6:30 p.m. - ionela

Buna ziua!As dori sa ma ajutati cat ar trebui sa am salariu pe septembrie 2012 in cazul in care: sunt profesor cu studii superioare de lunga durata(am terminat in 2005 facultatea de 4 ani),cu grad definitiv,cu transa de vechime intre 2-6 ani,am 21 de ore cu dirigentia pe saptamana(cele 2 ore suplimentare calificate),cu deducere (am in intretinere un copil),cu spor dirigentie,fara spor de zona,sunt in sindicat,am in CCC de la 1 oct 2010-1 sept 2012, sunt in invatamant din 1 sept 2005 (fara nici o intrerupere de activitate).Multumesc anticipat.

Oct. 10, 2012, 4:22 p.m. - violeta

Am o vechime de 21 de ani in invatamant, 25 de ani in munca, grad did. I , dirigentie, consilier educativ, 3 ore suplimentare in specialitate, va rog sa-mi spuneti care ar fi salariul de incadrare, sporul de dirigentie si plata pentru orele suplimentare, si salariul final conform incadrarii. Va multumesc anticipat pentru stradania dumneavoastra

Oct. 12, 2012, 2:46 p.m. - alina

nu mi se parec normal sa se considere concediul pentru cresterea copilului intrerupere in invatamant si sa nu beneficiezi de o noua incadrare specifica transei de vechime, de 10 ani mai ales ca am avut concediu inainte de a se da aceasta lege tampita/63/2011/anexa 5.

fac astia bani din orice; o alta tampenie mai trebuie inca 10 ani neintrerupti ,din momentul in care ai reluat activitatea ca sa poti beneficia de o alta incadrareș e ilogic ce ai lucrat pana atunci merge in punga statului.

Oct. 14, 2012, 11:23 a.m. - Mate Ileana

Sunt inscrisa la studii doctorale, sunt profesor cu grad I in invatamant preuniversitar. Dupa obtinerea titlului de doctor voi beneficia de vreun spor?

Oct. 14, 2012, 4:01 p.m. - Danna

buna ziua ,sunt profesor de ed.tehnologica si inginer metalurg,am fost incadrata gresit inca de la inceput, nu a vazut nimeni,abia acum dupa 15 ani de invatamant mi-adeschis ochii un coleg care e in aceeasi situatie cu mine,adica nu mi-au fost adaugati acei 6 ani lucrati in fabrica,ca inginer metalrg,la vechime efactiva in invatamant,la grila de salar.

Mai pot spera sa-mi recuperez banii de acum 15 ani?

Oct. 16, 2012, 5:07 p.m. - Diana

Bună ziua! Sunt învățătoare, cu liceul pedagogic de 5 ani, am terminat facultatea de Științe Economice, am gr. II, 17 ani vechime, am simultan 2 clase, sporul rural de 8%. Vă rog să-mi spuneți ce salariu ar trebui să am?

Oct. 19, 2012, 11:45 a.m. - rusea

Buna ziua!Sunt maistru instructor cu studii medii,care ar fi netul dupa ce s-a aplicat 8% in vara,am gradul 1 vechime 35-40

Oct. 19, 2012, 1:20 p.m. - vb

[R: rusea]

/images/fisa1.png
Oct. 21, 2012, 4:01 p.m. - mpop

buna ziua, as vrea o lamurire cu privire la incadrarea mea: suplinitor pe 8 ore mediul urban in specialitate + in mediul rural 4 ore specialitate si 6 ore in afara specialitatii( aceeasi arie). cum ar trebui sa fiu incadrata calificat cu norma intreaga, necalificat .... ???

Oct. 21, 2012, 6 p.m. - vb

[R: mpop]

Cum v-ar conveni? Calificat, cu norma întreagă - dacă aşa v-a încadrat cel care se ocupă oficial de asta, atunci norocul Dvs.

Dar corect-corect ar fi să aveţi două încadrări (lucraţi probabil în două şcoli - atunci ar trebui câte o încadrare specifică fiecăreia). E drept că în acest caz (de altfel - foarte frecvent cu ceva timp în urmă) "conceptul" de normă trebuie rafinat.

Oct. 22, 2012, 3:15 p.m. - ILEA MARIA

Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti ce spor de vechime ar trbui sa am la 17 ani neitrerupti in invatamant, 15 sau 20% Multumesc

Oct. 22, 2012, 4:21 p.m. - mpop

"Cum v-ar conveni? Calificat, cu norma întreagă - dacă aşa v-a încadrat cel care se ocupă oficial de asta, atunci norocul Dvs.

Dar corect-corect ar fi să aveţi două încadrări (lucraţi probabil în două şcoli - atunci ar trebui câte o încadrare specifică fiecăreia). E drept că în acest caz (de altfel - foarte frecvent cu ceva timp în urmă) "conceptul" de normă trebuie rafinat."

multumesc pt raspuns, dar...nu este clar;normal ca este vorba de 2 scoli din moment ce specific mediul urban/rural; iar ""conceptul" de norma " este clar, 18 ore /sapt. ,nu conteaza nr de scoli..... nu este vorba de cum imi convine, ci de cum este legal avand in vedere Art.31, al.2 si 3 din Metodologie.

Oct. 22, 2012, 10:32 p.m. - vb

[R: mpop]

18 ore/săpt. DAR o parte dintre acestea trebuie plătite într-un fel (pentru "calificat"), iar altă parte trebuie platite în ALT fel ("necalificat").

De aceea am zis că "normă" este incomplet sau defectuos conceput în documentele oficiale...

Îmi pare rău, dar consultaţii legislative trebuie să căutaţi în altă parte.

Oct. 22, 2012, 10:37 p.m. - vb

[R: ILEA MARIA] 20%

3 - 5 ani = 5%; 5-10 = 10%; 10-15 = 15%; 15-20 ani = 20%; peste 20 ani = 25%

Oct. 23, 2012, 10:14 a.m. - mpop

ok.... cum ar fi concret in aceasta situatie pt prof., superioare lunga durata, gr did II, vechime 10%... cum ar apare incadrarea detaliat cu calif.+necalif.

Oct. 23, 2012, 8:22 p.m. - vb

[R: mpop]

Fiecare dintre cele două şcoli vă încadrează cu "normă parţială", conform Funţie/Grad/Tranşă/Studii. Încercaţi pe formularul de la început, o dată pentru "calificat", apoi pentru celălalt caz (în final - cumulaţi cele două fişe).

Oct. 24, 2012, 12:22 a.m. - edmondoo
Oct. 24, 2012, 12:16 p.m. - auxiliar

Care ar fi incadrarea corecta in urmatorul caz:absolvent 2004 Colegiu institutori -specializare desen -incadrat ca si institutorII SSD gimnaziu.Licenta iulie 2012 -psihologie .Se schimba incadrarea din 2012 daca preda in continuare desen la gimnaziu? Va multumesc.

Oct. 27, 2012, 5:43 a.m. - nicu

Orele predate de profesori ( l-engleza, religie, ed-fizica) la invatamantul primar la simultan, se platesc cu acordarea coeficientului de salarizare pentru simultan?

Oct. 28, 2012, 3:08 p.m. - Eugenia

Buna ziua, Care ar fi drepturile mele salariale in prezent activez in invatamintul preuniversitar am gradul didactic I sunt absolventa de studii superioare de lunga durata din anul 2004 si activez in mediul rural ca profesor invatamantul primar? Va multumesc.

Oct. 29, 2012, 4:29 p.m. - Elena Manea

Mate Ileana Da, dupa obtinerea titlului de doctor, ar trebui.

Oct. 29, 2012, 4:34 p.m. - Elena Manea

Oct. 24, 2012, 12:16 p.m. - auxiliar

Licenta in psihologie nu schimba incadrarea pentru specialitate (desen). Daca era absolvent de studii superioare IN SPECIALITEA POSTULUI, da, se schimba incadrarea.

Oct. 29, 2012, 4:50 p.m. - Elena Manea
Oct. 30, 2012, 3:16 p.m. - ileana

buna ziua! am si eu o nelamurire vizavi de salariu meu.sunt profesor cu o vechime de peste 10 ani, impliniti la 1 septembrie si anul trecut am avut intrerupere de activitate,anul acesta mi-am reluat activitatea cu o catedra de 18 ore si o dirigentie(am norma intreaga) .doresc sa stiu cat salar trebuie sa primesc in mana,avand studii de lunga durata si DEFINITIVATUL .va multumesc

Nov. 1, 2012, 9:42 a.m. - Iosif Mihaela

Buna ziua! Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti lamuri. Sunt profesoara de matematica cu studii superioare si gradul I. Ca si vechime in invatamant am 12 ani dintre care doar 9 neintrerupti. Incadrarea de anul acesta este: 8 ore pe saptamana la o scoala si 10 pe saptamana la alta scoala. As dori sa stiu cati bani trebuie sa iau de la fiecare scoala in parte pentru a putea verifica minunatii secretari si contabili din sistemul romanesc de invatamant. Unii fac "curate" smecherii pe banii nostri. Multumesc anticipat!

Nov. 1, 2012, 8:08 p.m. - vb

[R: Iosif Mihaela]

Nu-i cazul să faceţi generalizări. De prin ian-2012, toate şcolile folosesc un acelaşi program de salarizare (cel puţin aşa era ordinul Ministerului).

Dacă vreţi să verificaţi pe cele două şcoli - puteţi folosi formularul de la începutul acestei pagini (de două ori - întâi pentru o şcoală, apoi pentru cealaltă; puteţi alege "normă parţială" = 8/18 şi respectiv 10/18 sau eventual, altfel - aţi putea alege "plată cu ora").

Nov. 5, 2012, 5:11 p.m. - roxana

sunt educatoare debutanta cu pip as dori sa stiu si eu salariul corect.pe luna septembrie 2012 am luat in mana 766 lei

Nov. 5, 2012, 5:18 p.m. - roxana

buna seara,lucrez ca educatoare in mediul rural,am nelamuriri in privinta salariului.am terminat pip,am lucrat in perioada 2009 septembrie decembrie 2010 tot educatoare in acelasi loc.pana in septembrie anul curent am fost in ccc.in luna septembrie am luat in mana 766,mentionez ca beneficiez si de o suma de cativa lei din urma unei hotarari judecatoresti. va multumesc anticipat

Nov. 5, 2012, 5:20 p.m. - roxana

si am doua persoane in intretinere

Nov. 5, 2012, 9:28 p.m. - ELISABETA
Buna seara!Am o nelamurire:sunt pensionara,dar lucrez la un liceu cu plata cu ora si am 18 ore/saptamana Am studii superioare/grad I/35-40 ani nr pers. in intretinere:1.Ce salariu ar trebui sa primesc pe luna octombrie(am 83 de ore lucrate.Am si dirigentie, care,stiu ca nu se plateste:)
Va multumesc
Nov. 6, 2012, 9:10 a.m. - roxana

buna dimineata,as mai avea o intrebare.ce diferenta de bani este intre doua debutante dar una dintre ele are si def.poate sa fie in jurul a 200 lei?

Nov. 6, 2012, 7:52 p.m. - Pop Jeno

Buna seara. Avand in vedere ca s-a castigat in instanta aplicarea legii 221/2008 pentru perioada oct. 2008-decembrie 2009, de asemenea pentru intreg anul 2010 reincadrarea conform legii 221 precum si al 13-lea salariu pe 2010 care nu a fost acordat in 2011, ne-ar fi util vechiul format de calcul, care continea si valoarea de 400,00 pentru coeficientul 1,00, pentru a putea verifica diferentele restante, in al caror calcul la nivel de unitati scolare nu prea avem incredere. Cu stima, Pop J.

Nov. 9, 2012, 4:08 p.m. - marilu

buna seara. Am o nelamurire.Privesc fluturasul meu si pe cel calculat mai sus. pana la un punct sunt identice dar la deducere personala, unde am un copil apare diferenta.Pe fluturas apare 80 iar mai sus apare 150. mentionez ca sunt prof.grII;vechime 14-18; in inv. special, dirigentie.

Nov. 9, 2012, 4:37 p.m. - vb

[R: marilu]

Aceasta înseamnă că mai aveţi nişte sporuri (sau venituri - de exemplu, la rubrica "Corecţie") afară de cele pe care le-aţi menţionat - de exemplu, "ore suplimentare" (pe lună).

Nov. 10, 2012, 12:14 p.m. - maria f.

buna ziua.am si eu o nelamurire si sper sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns.sunt educatoare debutanta,am lucrat in perioada sep.2009-dec.2010 educatoare dupa care am intrat in concediu pt crestere copil.am revenit in septembrie 2012 tot educatoare.nelamurirea mea este salariul.de la scoala mi s a spus ca am 874 lei,dupa formularul de mai sus reiese ca as avea 917. care este de fapt salariul daca am spor rural 5,dirigentie 10 si doua persoane la deducere?va rog sa ma ajutati.va multumesc anticipat

Nov. 10, 2012, 12:17 p.m. - maria f.

am uitat sa mentionez ca am terminat facultatea de litere-pedagogia invatamantului primar si prescolar.o zi buna multumesc.

Nov. 12, 2012, 7:41 p.m. - dany

buna,ce salariu ar trebui sa am cu 7 ore calificata de biologie,am sustinut titularizarea luand peste 5,am 4 ore de chimie-pe care mi le-a trecut necalif,desi in facultate am facut chimie,si muzicaa/desen.dirigentie,rural,si 10-14 ani vechime

Nov. 13, 2012, 7:02 p.m. - felicia

buna seara!sunt profesor ssd cu gradul I si in luna aprilie trebuia sa trec la o noua treapta de vechime: 22-25 ani dar, dintr-o neglijenta de... secretariat acest lucru nu s-a intamplat!Ce salariu ar trebui sa am acum daca am spor de dirigentie, predau in mediul rural (3%), am norma intreaga, sunt in sindicat si am si copilul in intretinere? Va multumesc!

Nov. 14, 2012, 9:32 p.m. - miki

Buna seara, sunt prof.inv.primar ,17 ani vechime, grad I,lucrez in mediul rural si am absolvit anul acesta Psihologie,care ar fi salariul corect?

Nov. 15, 2012, 9:40 a.m. - LUCIA

la 01.09.2012 am 5 ani vechime in inv,dar in ultimul an am avut 12 ore/sapt.sporul de vechime e acum 10%?la 01.09.2013 trec in 6-10?cum ma afecteaza anul in care nu am avut norma intreaga?

Nov. 16, 2012, 12:32 p.m. - elena lorenina ailinca

as dori si eu un calcul al salariului meu: educatoare,studii medii,vechime 14-18 ani, gradul I, titulara din 1999, cu dirigentie, spor zone izolate 5%,doi copii in intretinere. va rog din suflet sa ma ajutati!

Nov. 16, 2012, 2:42 p.m. - vb

[R: elena lorenina ailinca]

Cu această aplicaţie - pe care puteaţi opera Dvs. înşivă - obţineţi:

/images/fisa2.png
Nov. 16, 2012, 7:20 p.m. - Strambeanu Ana

Buna seara! Sunt prof.inv.primar si prescolar, am obtinut anul acesta gradul II si am simultan 3 clase. Ce salariu ar tredui sa am?

Nov. 20, 2012, 4:12 p.m. - MARTIN DUMITRESCU

va rog sa ma ajutati si pe mine cu calculul salariului deoarece am avut mici probleme . sunt educatoare absolventa a liceului pedagogic mi-am inceput activitatea la 01.09.2000 .ipe 19.04.2006 am intrat in concediu crestere copil -2 ani .intre 19.04.2008-31.08.2008 am lucrat ca si contabil la o societate particulara reluandu-mi activitatea in inv de la 01.09.2009. si pana in prezent .

Nov. 24, 2012, 1:25 p.m. - florentina sfetcu

va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de salarizare.Sunt profesor de chimie-fizica,am terminat in 1990,studii de scurta durata.Anul trecut am facut continuare de studii,cu diploma de licenta- specializarea-Chimie.(fac.de chimie din iasi nu a mai avut specializarea chimie-fizica la continuare de studii).acum sunt platita procentual chimie- ca profesor I,fizica-profesor II.Este corect? Spuneti-mi daca ati mai auzit macar de asa ceva.la cine m-as putea adresa sa aflu .multumesc

Nov. 24, 2012, 4:15 p.m. - fratila

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de salarizare. Sunt profesor de matematica, anul acesta sunt invatator necalificat. daca se poate sa ma lamuriti cu incadrarea mea ca invatator necalificat cu studii superioare. Nu stiu daca am fost incadrata corespunzator, am 3 ani vechime, fara definitivat ca profesor,absolventa a facultatii de matematica de lunga durata. multumesc

Nov. 24, 2012, 5:33 p.m. - Dumitrascu

Buna seara.Sunt profesor de religie,cu o vechime de 5 ani in invatamant si definitivat.Anul acesta educator necalificat cu studii superioare.Nu stiu daca a fost incadrata corespunzator.Am absolvit Facultatea de Teologie-Istorie,de lunga durata iar in prezent sun in anul I la Pedagogia invatamantului primar si prescolar.Multumesc.

Nov. 26, 2012, 3:09 p.m. - popescu otilia

Buna ziua ! As vrea sa stiu daca salarul meu corespunde vechmii si gradului ddactc pe cale le am Sunt prof. inv primar , profesor S, cu vechimea de 13 si gradul didactic I, spor vechime 25 % , iar sporul de zona este de 5%. Am lucrat o perioada tot in inv. dar nu eram calficata. timp in care am facut colegiu si facultate , dar pentru perioada aceea nu primim decat spor de vechime, ceea ce mi se pare incorect. Anul acesta este al 14-lea an de cand suntem ,,calificati,, , dar incadrarea noastra este tot aceeasi. Nu mi se pare corect ca la sfarsit de luna sa nu prmesc decat 1557 ron.

Nov. 28, 2012, 8:04 p.m. - DANIELA

Buna seara! Sunt profesor invatamant prescolar, profesor S, cu vechimea de 10 ani si Gradul didactic I. In aceasta perioada am fost doi ani in concediu de ingrijire a copilului si as dori sa stiu daca din aceasta cauza incadrarea mea ramane tot de la 6 la 10 ani sau ar trebui sa trec in urmataoarea transa.

Nov. 30, 2012, 5:31 p.m. - cornel

Buna seara! Am incheiat un doctorat anul trecut. S-a reintrodus cumva sporul de doctorat? Ma pregatesc sa fac echivalarea cu gradul I. As vrea sa stiu daca voi primi pe langa sporul de vechime si de grad si sporul de doctorat. Va multumesc

Dec. 2, 2012, 12:05 p.m. - BABADAC ROMICA

Sunt profesor de matematica cu studii univ de lunga durata, gr I si 39 ani vechime , am 2 ore saptamanal ,peste norma de 18 ore matematica,( ore de desen ) pentru care sunt platit ca necalificat. As vrea sa stiu daca e corect. Va multumesc .

Dec. 2, 2012, 12:18 p.m. - vb

[R: BABADAC]

Oficial - este corect... (altfel rămân la părerea că NU este)

Dec. 2, 2012, 5:34 p.m. - adina

Se vede in programul de calcul al slariului "premiu 2%" se mai aplica,acum in 2012?

Dec. 2, 2012, 6:10 p.m. - vb

[R: adina]

Nu se mai aplică - deci lăsaţi-l debifat (itemul respectiv - ca şi altele - a fost menţinut pentru eventuale calcule retroactive de salarii)

Dec. 6, 2012, 3:44 p.m. - duduiala violeta

lucrez din 1998 [prof.inv.primar]ccc 2 ani si 4 luni somaj.care este vechimea inv si transa de vechime?+ce salariu ar trebui sa am cu 3 cls simultan,+dirig.,3%zona ....? va multumesc!

Dec. 6, 2012, 6:31 p.m. - Cretu

Buna seara,

1.Va rog sa-mi precizati ce inseamna: -TRANSA VEHIME si VECHIME IN INVATAMANT

2.Am lucrat in invatamant ca necalificat, inaintea terminarii studiilor superioare.Acei ani pot fi considerati ca VECHIME IN INVATAMANT?

MULTUMESC AMTICIPAT

[R] 2. Pot fi consideraţi vechime în învăţământ.

Dec. 7, 2012, 6:43 p.m. - Viorica

Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema.Sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelugit,cu norma intreaga,3ani vechime.Care ar trebui sa-mi fie salariu,intrucat nu primesc sporul de vechime de 5%,contabila unitati sustinand ca noi personalul auxiliar nu beneficiem de asa ceva.Este corect ? si sunt incadrata cu 675 ceea ce este ilrgal. va multumesc din suflet daca mia-ti raspunde.

[R:] dacă aveţi împliniţi 3 ani vechime - beneficiaţi sigur de 5% spor de vechime.

Dec. 16, 2012, 10:58 p.m. - Ionel

Bună seara.Vă rog să mă ajutaţi într-o neclaritate.Sunt preot, dar şi profesor suplinitor calificat la şcoală gimnazială cu cls. I-VIII . Am în învăţământ 19 ani şi 2 luni (vechime neîntreruptă în învăţământ, grad def.).Doresc să ştiu cum trebuie să fiu plătit la "plata cu ora"; menţionez că am 11 ore pe săptămână la o şcoală (61% normă), respectiv 4 ore la altă şcoală (22% normă) conf. decizie. Nu primesc spor de vechime, nici spor de rural, nici spor ptr. simultan deşi am 5 clase de simultan, este corect ? Am studii superioare de lungă durată, cu modul psihopedagogic trecut în foaia matricolă, licenţiat în teologie în anul 1994 Univ. Bucureşti.Vă rog să-mi daţi şi mie grila corectă de plată a salariului. Vă mulţumesc anticipat.

Dec. 26, 2012, 11:35 a.m. - Calculator Salariu

Va puteti calcula salariul (net/brut) si pe site-ul nostru http://calculator-salariu.blogspot.com Calcul salariu (simulator salariu) pornind de la salariul brut (brut la net) salariul net (net la brut) sau totalul cheltuielilor suportate de angajator (salariu complet), impreuna cu evidentierea detaliata a tuturor sumelor: salariu brut, net, retineri (cheltuieli) angajat, angajator cu transformare in euro.

Dec. 26, 2012, 2:25 p.m. - Narcisa

Buna ziua.Va rog sa-mi dati si mie grila corecta de plata a salariului cu noua marire. Va multumesc frumos!

Dec. 26, 2012, 2:28 p.m. - Narcisa

Buna ziua.Va rog sa-mi dati si mie grila corecta de plata a salariului cu noua marire, cea din decembrie, cu marirea de 7,5% Va multumesc frumos!

Dec. 26, 2012, 2:49 p.m. - Narcisa

Buna ziua.Va rog sa-mi dati si mie grila corecta de plata a salariului cu noua marire, cea din ianuarie, cu marirea de 7,5%, nu cea din iunie. Va multumesc frumos!

Dec. 26, 2012, 9:41 p.m. - vb

Da - o să adaug zilele astea şi mărirea de 7.4%.

Dec. 27, 2012, 9:46 a.m. - irimia dorina

As dori sa stiu si eu care va fi salariul meu. Sunt invatator cu o vechime de peste 34 de ani, gradul didactic I,licentiata, studii psihologie, iulie 2011.

Jan. 2, 2013, 12:03 p.m. - doina lupes

daca sunt licentiata in psihologie iulie 2012 sunt educatoare gr i vechime 34ani gradatie merit am dreptul sa fiu platita ca profesor ssd sau ca institutor s?

Jan. 5, 2013, 1:14 p.m. - Monica Popescu

Multumim pentru actualizare!

Jan. 9, 2013, 9:40 p.m. - sarius

As vrea un raspuns pentru urmatoarea situatie:am luat un concediu platit 6 luni pana in martie, pentru doctorat,dupa care o sa mai iau trei luni fara plata, pentru a termina doctoratul.Cum mi se va calcula salariul pe vara, la ce suma as avea dreptul? Va multumesc anticipat.

Jan. 11, 2013, 12:39 p.m. - vieru alexandru

buna ziua as dori si eu o lamurire la urmatoarea situatie.mama mea e educatoare pensionara gradul 1 cu o vechime de peste 40 de ani in invatamant.functioneaza in mediul rural unde sporul este de 20%. cam care ar trebui sa fie salariul intr-o luna normala deoarece nu a luat niciodata mai mult de 1000 ron in timp ce o colega de a sa incdrata in situatii asemanatoare primeste 1396 ron.multumesc

Jan. 13, 2013, 11:45 a.m. - Gica

Comment Ce salariu prmesc pe decembrie 2012 in urmatoarele conditii:profesoor cu studii superioare,grad II,peste 40 ani vechime,diriginte,spor cod.15%,norma intreaga,12 ore suplimentare necaificate

Jan. 14, 2013, 8:07 p.m. - Lenuta

Buna seara, Va rog, daca se poate, sa-mi explicati si mie cum se poate sa se plateasca diplomele si nu munca?(sunt destule cazuri de acest fel - diplome la gramada, obtinute prin studii la distanta si examene grila, chiar prin internet, doar pt. a primi bani mai multi).

Lucrand in aceleasi conditii, cu vechime mai mare si gradul did. I, sa fiu salarizata cu cel putin trei sute mai putin decat colegi de-ai mei, doar pt. ca eu am studii SSD, in vreme ce acum studentii care se pregatesc pt. a intra in inv., sunt considerati cu studii superioare, desi durata de studii este aceeasi cu a mea (trei ani).

Va multumesc anticipat.

Jan. 16, 2013, 5:40 p.m. - Dobre Georgeta

Buna seara, Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt profesor grad II vechime in invatamant 6-10 ani, dar am sporul de stabilitate sunt cadru didactic auxiliar din 1990 iar la catedra de 8 ani. Problema mea este unde se introduce in edusal sporul de stabilitate la plata cu ora deoarece nu apare. Multumesc frumos

Jan. 19, 2013, 6:43 p.m. - PraittyCata

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your docere.ro website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself - http://magic-traffic-software.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://magic-traffic-software.com

Take care - your friend Jennifer

Jan. 21, 2013, 12:47 p.m. - MARIA

BUNĂ ZIUA,sunt profesor în învăţământul primar,studii S,gr.I şi am o vechime în învăţământ de 25 ani.La 1 sept.2012 am avut 10 anicalificati şi neîntrerupţi în învăţământ(]n acesti 25 ani acumulaţi am lucrat si necalificata)Vă rog să mă lămuriţi care ar fi tranşa de vechime în care ar trebui să fiu încadrată. Acuma sunt încadrată profesor S GR. I tranşa 10-14 ani iar pentru restul anilor lucraţi în învăţământ îmi dau numai spor de vechime.

Jan. 23, 2013, 9:24 p.m. - alina m

Buna seara! As avea si eu o intrebare: influenteaza in vreun fel cresterea salariului minim pe economie (promisa de guvern cu 50 lei din februarie)salariile profesorilor? Sau grilele de salarizare din invatamant nu sunt influentate in niciun fel de acest lucru? Multumesc si astept un raspuns care sa ma lamureasca cum sta treaba..

Jan. 24, 2013, 5:58 p.m. - DINU

Buna seara!sunt pensionara si incepand cu data de 14-01-2013 am fost repartizata la incadrarea plata cu ora pe postul de educatoare,mediul urban pana la sfarsitul anului scolar.Mentionez ca am o vechime de 39 ani,gradul didactic 1.Va rog sa ma lamuriti daca beneficiez de urmatoarele sporuri:spor vechime,spor dirigentie,spor practica pedagogica si concediu de odihna.Sfarsit de scolar inseamna 30-08-2013.Multumesc si astept un raspuns

Jan. 26, 2013, 1:13 p.m. - Mirabela

As dori sa imi spuneti si mie daca este corect calculat salariul meu ( functia de mediator scolar nefiind trecuta in calculatorul de mai sus) avand in vedere urmatoarele: -sunt mediator scolar cu liceu si cursuri speciale; -am 4 ani vechime; -am 2 persoane in intretinere; - de curand am pimit un act aditional prin care ma informa ca salariu de baza s-a modificat , acum fiind 812 si sporul de vechime 37 de lei. Mai jos va trec ce scrie pe fluturasul de salariu de pe luna decembrie, nelamurirea mea este aceea ca nu stiu daca se tine cont de coeficientii de ierarhizare, deoarece mi se pare ca am salariu cam mic. Functie/ mediator scolar II M; Salariu grila/ 746; Salariu de incadrare realizat / 17 / 667; Spor vechime / 5 / 33; Salariu de baza / 17 / 727; Indemnizatie concediu de odihna / 2 / 85;Venit brut / 0 / 812; Somaj(0.5%) / 0 / 4; CAS(5.5%) / 0 / 45; CIASOC(10.5%) / 0 / 85; Deducere pesonala / 0 / 450; Impozit / 0 / 36; Salariu net /0 / 642; Numerar / 0 / 642 .

Jan. 27, 2013, 12:32 p.m. - vb

[R: Mirabela]

Nu am înregistrat funcţia "mediator şcolar" - aşa că puteţi eventual, să faceţi o verificare aproximativă:

Alegeţi Studii: medii, Grad: necalificat, Tranşa: 6-10.

Rezultă Slar-încadrare = 716 lei (cu 30 lei mai mic decât cazul Dvs. real)

Apoi, Zile lucrătoare: 19, Zile lucrate: 17

Vechime: 3-5

2 persoane în întreţinere

Concediu Odihnă: 2 zile, 79 lei

Rezultă un "rest de plată" de 600 lei. Aş zice că e OK ceea ce aţi primit, având în vedere că am plecat de la 716 şi am ajuns la 600 în timp ce Dvs. plecaţi de la 746 (la 642).

Jan. 27, 2013, 12:35 p.m. - vb

[R: alina m]

Pentru învăţământ - cresterea salariului minim pe economie influenţează calculul plăţii pentru zilele de Concediu Medical.

Jan. 30, 2013, 11:30 a.m. - bogdandana

va rog sa-mi calculati si mie salariul in conditiile urmatoare:educator, studii superioare ,gradul 1,vechime 17 ani,1 persoana in intretinere,vechime neintrerupta (maternitate in 1997-1999)

Jan. 31, 2013, 7:45 p.m. - dan

Buna ziua! Am o vechime peste 10 ani in invatamant, sunt in grila de vechime 10-14, dar nu beneficiez de acel spor de stabilitate/fidelitate deoarece la inceput eram angajat cu perioada determinata si pe 1 septembrie se incheia contractul. Decizia inspectoratului era de pe 15 septembrie si astfel apare acea perioada lipsa. Eu am functionat numai in invatamant, nu am avut alt job, vechimea o am de ce nu pot beneficia de acel spor.

Feb. 3, 2013, 8:37 p.m. - Diana

cum se calculeaza salariul unei ingrijitoare la gradinita cu program prelungit in coditiile in care am o vechime de sapte ani si salariul brut este de 812 lei adica cel minim dat de stat.cred ca nu beneficiez de sporul de vechime.va multumesc astept raspuns.

Feb. 5, 2013, 3:02 p.m. - oana

pensionarlimita de varsta,[1107lei pensie ] lucrez in regim ,,plata cu ora "ca profesor itinerant 10 ore /sapt.la o scoala speciala [profesor || ,38 ani vechime,cu definitivat ],cu contract individual de munca Ce bani mi se cuvin in luna ianuarie ?MULTUMESC ,pentru un eventual raspuns !

Feb. 7, 2013, 11:09 a.m. - cornelia 07 02 2013 mh

sunt educatoare la tara am 16 ani vechime l iceul pedagogic facultatea psihopedagogie norma intreaga spor 15% ce salariu trebuie sa incasez?

Feb. 8, 2013, 10:52 p.m. - nicu

Buna seara.Sunt prof.gr I cu o vechime in invatamant de 17 ani neintrerupti si o vechime in campul muncii de 28 de ani. In ce transa de vechime sunt incadrat?

Feb. 12, 2013, 11:09 p.m. - george

buna seara. Sunt profesor subinginer(profesor 2)cu definitivat la un club al copiilor pe specializarea din diploma de la facultate.Activez efectiv in invatamint de 34 de ani si 6 luni,pe specializarea din diploma de studii, iar inainte de incadrarea in invatamint am lucrat ca subinginer,in specializarea mea 2 ani si 6 luni(facultatea reprezentind alti 3 ani). Pot sa fiu incadrat la 35-40 de ani vechime in INVATAMINT?Care este baza legala? facultatea se poate considera vechime in INVATAMINT daca predau specializarea din faculta6te? Va multumesc mult pentru un eventual raspuns!

Feb. 14, 2013, 10:29 a.m. - MIHAILA DANA

Buna ziua, Sunt profesor detasat in doua unitati de invatamant si in luna ianuarie am fost in concediu medical. Este normal sa se retina CIASOC pentru perioada de concediu medical din ambele scoli , avand in vedere modul de calcul pentru perioada de concediu medical (raportandu-se la venitul mediu brut anual si la numarul de zile de CM in raport cu zilele lucratoare) ?.In acest caz pentru zilele de CM eu platesc de 2 ori CIASOC, pentru o singura norma didactica,cel ce lucreaza in 3 unitati de invatamant de 3 ori, iar cel ce lucreaza intr-o singura scoala o singura data. Multumesc anticipat!

Feb. 18, 2013, 5:28 a.m. - MANDY

Buna ziua! Sunt incadrata,titulara pe post de maistru instructor la un liceu tehnologic,am studii superioare de lunga durata din 2007, cu toate modulele pedagogice ca un profesor. De 1 an sunt trecuta institutor cu studii superioare cu un salariu de incadrare de 1545. Mentionez ca am 34 de ani de munca,respectiv in invatamant 33 de ani , cu vechime neintrerupta.Mi-am facut dosarul pentru echivalare de studii, dar salariul meu a ramas acelasi. Va rog sa-mi spuneti daca incadrarea mea este corecta. Multumesc

Feb. 26, 2013, 4:03 p.m. - Maria

Buna ziua, sunt profesor titular, studii de lunga durata,grad didactic 1, transa de vechime 10-14 ani, gradatia de vechime 5, clasa de salarizare 55. Am vechime in munca(am lucrat si in alt domeniu)in total 32 ani. Anul acesta am 4 ore suplimentare. Va rog sa-mi spuneti cum calculez venitul brut. Multumesc

Feb. 28, 2013, 5:20 p.m. - lacramioara

Buna ziua.Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Sunt incadrata ca profesor pentru inv.primar,titulara,absolventa a facultatii de psihologie.Am 21 ani vechime in inv. si 24 ani vechime totala.Urmez la curs de zi o a doua facultate si as vrea ca in anul scolar 2013/2014 sa predau religia la plata cu ora pt.ca voi fi studenta in anul 2 la teologie si sa mi se reyerve catedra de inv.pe care sunt titulara.Am grad did 2 si am sustinut colocviul pt.gr.1.Care sunt conditiile legale si care ar fi salariul meu1

Feb. 28, 2013, 9:01 p.m. - constantacopaci

Buna seara. Sunt institutor SSD, din anul 1998 iar in perioada 1991-1998 am fost incadrata ca profesor suplinitor necalificat la aceeasi scoala.Va rog frumos sa ma lamuriti care este transa de vechime corecta. In prezent sunt platita la transa 14-18 ani si cred ca ar fi corect 18-22 ani deoarece in perioada 1991-1998 am acumulat o vechime de 5 ani calendaristici.Pot sa cer recalcularea salariului pentru perioada in care mi s-a calculat gresit?

March 4, 2013, 8:36 a.m. - Ghita

Sunt incadrat ca secretar cu M la o scoala gimnaziala si am absolvit liceul 5 ani la zi urmat de Scoala Tehnica de Maistri 3 ani seral. Dupa ordinul 6239/2012 pot fi incadrat cu SSD?

March 5, 2013, 1:49 p.m. - munteanu elena

v-as ruga sa-mi spuneti daca cadrele didactice , acum pensionare,pot fi incadrate, daca scoala are nevoie, in regim de cumul

March 5, 2013, 9:10 p.m. - ovidiu

buna seara as dori un raspuns de la dvs lucrez in invatamint de 15 ani ca ingrijitor la scoala si in feb 2013 am intrat in 16 ani intrebind secretara daca intru in grila de 20 la suta vechime mi-sa raspuns ca depasesc salariul brut de 812 lei si ca nu se acorda e posibil asa ceva va rog frumos sa imi raspudeti ptr mine conteaza 20-30 lei o seara buna

March 5, 2013, 9:49 p.m. - ovidiu

buna seara as dori un raspuns de la dvs lucrez in invatamint de 15 ani ca ingrijitor la scoala si in feb 2013 am intrat in 16 ani intrebind secretara daca intru in grila de 20 la suta vechime mi-sa raspuns ca depasesc salariul brut de 812 lei si ca nu se acorda e posibil asa ceva va rog frumos sa imi raspudeti ptr mine conteaza 20-30 lei o seara buna

March 7, 2013, 7:15 p.m. - STANCIU DOINA

cum se calculeaza dirigentia daca am ore in doua scoli si in scoala la care am dirigentia am 8 ore ,in mediu rural am norma intreaga nu se mai calculeaza 10% din salariu contabila imi calculeaza 10%din 8 ore e corect? lamuriti-ma si pe mine va multumesc

March 13, 2013, 7:27 p.m. - blue

Buna seara! Imi puteti calcula si mie salariul in functie de urmatoarele criterii: 1. Sub 2 ani vechime 2. Studii superioare - psihologie 3. Invatator 4. Nu am deducere 5. Nu am grade 6. Am 64 de ore la saptamana 7. Am dirigentie 10% 8. Lucrez in mediul rural dar fara sporuri. Va multumesc!

March 19, 2013, 11:17 a.m. - Ana F.

Buna ziua,

Am absolvit liceul pedagogic in 1996, invatatoare; am primit repartitie si nu am profesat in invatamant decat o luna, pentru ca imediat am luat la facultate. Am mai pastrat 2 ani postul, fiind in concediu de studii, dupa care am renuntat la post. Din 2002 lucrez, dar nu in invatamant. Daca ma intorc in invatamant, voi fi salarizata ca invatator debutant sau mi se va lua in calcul vechimea in munca (aprox. 11 ani, dar nu in invatamant)? De la ISMB 3 mi s-a sugerat sa intreb la secretariatul unei scoli...

As aprecia foarte mult un raspuns!

Cu multumiri, Ana F.

March 19, 2013, 4:10 p.m. - margareta hrubaru
sunt profesor inv.primar-pensionar 2012iulie-incadrat la plata cu ora-72 ore-norma intreaga -vechime peste 40 ani si as dori sa aflu salariul corect de incadrare
Cu multumiri
Margareta Hrubaru
March 21, 2013, 7:15 p.m. - ended3029

Buna ziua,sunt prof titular de limba romana,si am fost in concediu 5 zile cu plata concediu 85%,iar in locul meu a fost o dna educatoare cu studii medii ( 2 ani).Se poate ca aceasta sa fie platita ca si calificata pe orele de lb romana,franceza,dirigentie si lb latina,pe care le am eu? Cum ar trebui sa i calculez salariu ei?

March 23, 2013, 11 a.m. - Mandy

Buna ziua! Vreau sa completez la comentariul care l-am trimis luna trecuta. Am gradul 1 din 1998 si din anul scolar 1996 am avut catedra intreaga formata numai din invatamant special plus ore suplimentare din ore invatamant special si de masa.Am participat la cursurile de formare in cadrul proiectului european Educatori pentru societatea cunoasterii, pentru formare continuua.Am crezut ca aceste cursurii ma ajuta la dosarul de Echivalare de studii pentru perfectionare didactica.VA ROG sa-mi dati un raspuns, cum trebuie sa fie salariul meu din 2007 de cand am terminat facultatea. Va multumesc!

May 10, 2013, 2:24 p.m. - G NICU

Am obtinut echivalarea de studii,am ridicat adeverinta de la Politehnica din Bucurestiin in Martie 2013,atunci am fost anuntat pe adeverinta se specifica echivalarea inca din data de 12 XI 2012,am depus documentele la scoala unde activezdin Martie va rog spunetim incepand cu ce data voi fi platit ca profesor I MULTUMESC

May 13, 2013, 3:20 p.m. - NEMA MARIA

Ce salariu ar trebui sa am daca am peste 30 de ani vechime in invatamant, gradatie de merit si in ultimele doua luni am fost in concediu medical. Se pierde vechimea si sporul de gradatie de merit?

May 19, 2013, 11:16 a.m. - Vlase Elena

Buna ziua! Ajutati-ma, va rog, cu cateva pareri. Eu sunt profesor de limba romana, cu definitivatul, doar ca in acest an, din lipsa de posturi, am ales sa predau ca invatator. din cate am inteles, contractul de munca pe perioada determinata a unui invatator necalificat(cum este cazul meu) se termina inainte de 30 august, ceea ce inseamna ca trebuie sa fac dosarul de somaj ca sa nu raman descoperit pe carte de munca cu 1-2 saptamani nelucrate. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in aceasta privinta, daca este sau nu este adevarat...iar daca este adevarat, cum trebuie sa procedez?

May 19, 2013, 12:20 p.m. - popa

Va salut sclavilor ! Munciti o viata pt. 1.800 lei/ luna (in cel mai bun caz) in conditiile in care altii cistiga 50.000 lei/luna - tot la stat, regii, societati de stat. Adica cit cistigati voi intr-un an ei cistiga intr-o luna, in doi ani de munca ei cistiga in 2 luni. Spor la munca si la educatia copiilor !

May 19, 2013, 3:04 p.m. - vb

[R: May 19, 2013, 11:16 a.m. - Vlase Elena]

Pe bune?! ...întrebaţi Ministerul sau Guvernul:

"cum se poate progresa de la statutul de profesor calificat la statutul de învăţător necalificat?"

Probabil că trebuie să aibă D-lor vreun răspuns genial - cu consultarea Sindicatelor desigur, că Centralizatorul Educaţiei Naţionale e operă comună 2006-2013.

May 24, 2013, 12:22 a.m. - Oana Luigia Retegan

Buna.Am terminat faculatatea in 2005.Din pacate nu am muncit pana acum in Romania.Iar acum as vrea sa lucrez in invatamant dar nu stiu de unde sa incep ... adica: ce examene trebuie sa dau, cand si din ce anume???pe scurt de unde sa incep.imi puteti spune va rog unde trebuie sa ma prezint pentru aceste raspunsuri.Nici macar nu stiu ce materii as putea preda cu facultatea pe care o am...specific ca am terminat Facultatea de inginerie economica Cj-Napoca...va multumesc mult

May 24, 2013, 7:17 a.m. - vb

R [May 24, 2013, 12:22 a.m. - Oana Luigia Retegan]

căutaţi "Inspectoratul Şcolar Judeţean" - cereţi acolo informaţii.

Ar fi edificator să vizitaţi un "Liceu Economic" şi să discutaţi cu vreun profesor de discipline economice.

May 28, 2013, 7:33 a.m. - Banea Aurelian

Buna ziua. Lucrez in invatamant din anul scolar 1994-1995 ca profesor I de matematica fiind de specialitate inginer nave(inginer nave 1994-diploma de licenta). Am fost incadrat ca profesor calificat pana in anul scolar 2001-2002(cu definitivat), dupa care din 2002-2003 si pana in 2004-2005 ca profesor necalificat(cu perioade de somaj pe timpul vacantelor) tot la catedra de matematica. Din 2005-2006 calificat pe educatie tehnologica ulterior calificat pe matematica (postuniversitar-matematica 2007). In prezent sunt titular la catedra de matematica si cu gradul II. Salariul meu de incadrare este fara sporul de stabilitate. Este corect ?

R Sporul de stabilitate presupune 10 ani neîntrerupţi în învăţământ (se pare că nu îndepliniţi această condiţie).

June 27, 2013, 7:07 p.m. - alina

buna! sunt profesor debutant...asi dori sa stiu ce suma trebuie sa incasez pe CO daca am 13 zile de CO pe luna iulie si 17 zile pe luna august. Perioada in care o sa fiu in activitate o sa imi fie platita sau intra in suma ce o primim acum? multumesc

July 4, 2013, 5:31 p.m. - lidia

Buna ziua! Sunt invatator titular, am absolvit in aceasta vara facultatea de pedagogie si am luat licenta. As dori sa stiu, din ce luna trebuie sa primesc salariul marit?

July 13, 2013, 1:32 p.m. - cristina

Buna ziua! Sunt profesor inv primar,vechime 10-14 ani,gradul didactic II si un copil in intretinere.As dori sa stiu ce salar ar trebui sa am.Multumesc

July 16, 2013, 5:51 p.m. - Iulia

Sunt invatatoare, absolventa a Sc Normale de 5 ani, am o vechime de 20 de ani in invatamant, iar in iunie 2013 am luat licenta in filologie, ca urmare a studiilor de lunga durata efectuate cu mult timp in urma. Vreau sa stiu din ce luna va trebui sa primesc salariul marit ca profesor inv primar, avand in vedere ca pe adeverinta de licenta este data de 28 iunie 2013. Va multumesc!

July 19, 2013, 6:16 p.m. - Margareta

Bună ziua! Sunt profesor pensionar încadrat la plata cu ora pe anul şcolar 2012-2013 , cu norma întreagă, 27 ore săptămânal, învăţământ liceal. Aş dori să aflu dacă am drept la bani de concediu pe perioada vacanţei de vară. Cu mulţumiri Margareta

Aug. 2, 2013, 8:55 p.m. - lilica

Sunt prof.cu gr.I,lucrez in invatamant din anul 2000.In acest timp am avut nefericita ocazie intr-un an sa am catedra pe necalificat.Secretara mi-a spus ca nu beneficiez de sporul de fidelitate ca nu am 10 in aceeasi unitate scolara.Este adevarat?Ce act normativ reglementeaza acest lucru?

Aug. 3, 2013, 8:31 a.m. - clauma

Buna ziua, am unele nelamuriri in ceea ce priveste sumele restante pe care le primesc, consider ca e prea putin (fata de unele colege din alte localitati).Va rog mult sa -mi spuneti cu aproximatie ce suma mi s-ar cuveni.Lucrez din 2000 ca educatoare calificata,iar in 2008 am dobandit statutul de prof. inv. presc. si primar.In 2004 am luat def. ,iar in 2010 gr. did. II. In prezent am incadrarea de 1387 si am castigat procesul pt legea 221. Va multumesc anticipat!

Aug. 3, 2013, 8:05 p.m. - vb

Clauma, Ilinca, Margareta, Iulia, Cristina, Lidia, Alina

îmi pare foarte rău - nu cunosc răspunsurile.

De regulă, reprezentanţii nostri de Sindicat, de pe la un anumit nivel, sunt cei care ar putea să vă lămurească.

Aug. 12, 2013, 11:17 p.m. - Felicia

Buna ziua ... as dori sa stiu daca mi-am calculat bine salariile pe lunile iunie, iulie si august. Prof. gr. I, 27 ani vechime, gradatie de merit, 24 ore in plata cu ora pe lunea iunie, 1% sindicat din venitul realizat. Am avut in lunile iunie si iulie 100 lei retineri in ambele luni (din vina secretarei) iunie - 2754 iulie - 1646 august - 1646 Am inteles ca pe perioada de vacanta se acorda gradatia de merit si NU se acorda dirigentia (logic) ... dar sporul de vechime se acorda sau nu?

Aug. 12, 2013, 11:41 p.m. - Felicia
Revin la mesajul anterior. Am refacut inca odata calculele
iunie - 2754 / iulie - 1908 / august - 2064 (sindicatul e 1% din salariul de incadrare). Apar neconcordante pentru ca in aceasta vara au platitit anapoda (mi s-a explicat ca in iunie suma e de 2754 - in iulie un avans de 60% din concediul pe iulie si august neimpozitat- adica 1955 si urmeaza sa primesc un rest de 244 in august si un rest de 415 in septembrie). Conform cu calculul scolii - trebuie sa primesc un TOTAL de 5384 lei. Dupa calculele mele.. trebuie sa primesc 6726. Cu multumiri anticipate ... unde gresesc? sau cine greseste?
Aug. 13, 2013, 1:05 p.m. - Elena

Buna ziua,

As dori sa stiu ce salariu ar putea lua un profesor debutant, fara vechime,la liceu pentru 12 ore? Dar pentru 19 ore? Va multumesc.

Aug. 15, 2013, 4:57 p.m. - Daniliuc Brânduşa

Aş dori, dacă se poate sa-mi comunicaţi care este idemnizatia pentru un concediu de odihna la un salariu de baza de 1576 lei, profesor ssd, vechime de 34 ani, gradul II şi spor de învăţămînt special 15%.

Menţionez ca sunt titulară şi am normă întreagă. Am calculat dupa modelul din tabel,dar nu este ceea ce am primit.

Aug. 17, 2013, 2:37 p.m. - CRISTINA

As dori sa-mi calculati si mie salariu daca se poate. Sunt titulara, lucrez din septembrie 1998, studii superioare de lunga durata, am doi copii si lucrez in mediul urban, fara alte sporuri. Multumesc!

Aug. 18, 2013, 9:31 a.m. - Name

Comment

Aug. 27, 2013, 7:57 a.m. - Gabriel

Grila este actualizată? Mulțumesc, apreciez munca dvs.!

Aug. 27, 2013, 3:13 p.m. - Laura

Buna ziua.Va deranjez cu urmatoarea problema:am fost repartizata la 3 scoli unde sporul de rural difera.Astfel,la una dintre scoli este de 20%,la cea de-a doua de 15%,iar la ultima de 10%.Sunt interesata de modul in care se va reflecta aceasta diferenta in salariul meu?Adica se vor aduna toate rezultand 45% si se va aplica la salariul de baza sau se vor calcula separat la nivel de scola?multumesc anticipat!

Aug. 28, 2013, 11:53 a.m. - Monica

Buna ziua , Am o nelamurire in legatura cu modificarea salariului care ar fi trebuit facuta la 1 sept 2012 si abia acum am observat.Sunt Prof.S , grad I , am absolvit facultatea la zi in anul 2010, am o vechime in inv de 18 ani , iar in munca de 27 ani si cand m-am dus sa anunt greseala mi s-a spus ca nu mai primesc din urma diferentele dar ca de acum voi primi salariu de baza ca prof sI dar din grila de salarizare 2-6 ani pentru ca acolo ma incadrez ! E posibil asa ceva , eu pentru ce am invatat ?

Ce salariu de incadrare voi avea ?Pana acum am pornit de la 1682 cu toate catrebuia 1721 dar nu e nimeni de vina decât eu...De ce mai exista contabili?

VA ROG SA MA AJUTATI ! MULTUMESC!

Sept. 6, 2013, 10:48 a.m. - Dorobantu Gheorghe

Buna ziua!Sunt profesor pentru invatamant primrar,iar in iulie 2013 m-am pensionat.In prezent m-am incadrat in sistemul plata cu ora-68 ore-norma intreaga,vechime peste 40 de ani.As dori sa aflu salariul net.Va multumesc!

Sept. 6, 2013, 11:07 a.m. - Dorobantu Gheorghe

Buna ziua!Sunt profesor pentru invatamant primrar,iar in iulie 2013 m-am pensionat.In prezent m-am incadrat in sistemul plata cu ora-68 ore-norma intreaga,vechime peste 40 de ani,gradul didactic 1.As dori sa aflu salariul net.Va multumesc!

Sept. 9, 2013, 8:20 a.m. - Elena

Buna ziua , as dori sa stiu daca sporul de rural se plateste si in concediu de odihna. Va multumesc!

Sept. 9, 2013, 4:38 p.m. - ionut

buna! am 4 ore suplimantare pe saptamana, cum calculez salariul in aceste conditii?

Sept. 16, 2013, 11:08 a.m. - Andreea

Buna ziua! As vrea sa stiu daca exista vreo diferenta intre salariul unei invatatoare si al unei educatoare. Daca da, care este aceasta?

Sept. 19, 2013, 4:39 p.m. - florentina

Poate un cadru didactic titular sa fie incadrat cu 2 norme intregi?

Sept. 20, 2013, 5:10 p.m. - NICOLA GABRIEL

Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie ! Sunt profesor inv primar,gradul I, cu studii superioare, 14-18 ( 14 ani si 6 luni neintrerupt in invatamant) si 15 ani vechime total si spor de rural 3 %. CARE ESTE NETUL MEU ? va rog mult un raspuns aici sau pe gabi.nicola@yahoo.com Va multumesc frumos ! !

Sept. 20, 2013, 8:59 p.m. - maria18

titular 2013 detasat pe 11 ore( postul unde sunt titulara este la peste 110 km)la scoala unde sunt titulara si la scoala unde sunt detasata am depus cerere pt reducerea normei didactice la 11 ore ca asa mi-au zis de la isj. cum voi fi platita, la cat se va ridica salariul meu lunar pana vor aparea ore sa-mi completez catedra, mai bine zis daca se va intampla sa apar ore pe parcursul anului scolar? mentionez ca am 2 ani de invatamant, definitivat, studii superioare de lunga durata, nu sunt diriginte, postul este in oras. Multumesc

Sept. 22, 2013, 4:08 p.m. - Mariana

Sunt profesor de Educatie tehnologica , am gradul definitiv si anterior am lucrat ca inginer mecanic . Avand in vedere ca profesez pe baza diplomei de inginer completate cu studii postuniversitare de Educatie tehnologica as vrea sa stiu daca beneficiez de prevederile urmatorului articol din Statutul personalului didactic: Art. 139. (1) Persoanele angajate în învatamânt, provenite din alte sectoare de activitate, care fac dovada ca au profesat în specialitatea înscrisa pe diploma de studii si care ocupa un post didactic în aceasta specialitate, beneficiaza de vechimea în munca, ca vechime recunoscuta în învatamânt, în vederea stabilirii drepturilor salariale. Multumesc .

Sept. 26, 2013, 9:34 a.m. - Monica

Buna ziua. Sunt cadru didactic cu o vechime în invătământ la 1 septembrie 2013 de 28 ani. As dori sa stiu drepturile mele salariale (net si brut) pentru activitatea prestata (am dirigentie, beneficiez de gradatie de merit).Multumesc

Sept. 26, 2013, 2:46 p.m. - Name

Buna ziua.Sunt profesor de istorie ,am o vechime de 2 ani si definitivatul.Am 8 ore de istorie+ cultura civica si 4 ore de desen.pentru orele de cult_civica si istorie ma plateste calificat , pentru cele de desen, necalificat.Ce salar ar trebui sa am?

Sept. 29, 2013, 10:58 p.m. - dani

Buna ziua! Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti lamuri. Sunt profesoar de materii tehnice (electronica si telecomunicatii) cu studii superioare si gradul I. Ca si vechime in invatamant am 22 ani din 1991, inainte am lucrat ca electromecanic(muncitor) in reteaua Romtelecom timp de 7 ani in specialitatea telecomunicatii. De ce nu mi se recunoaste si cei 7 ani ca vechime recunoscuta in învatamant deoarece am lucrat in specialitate electronica si telecomunicatii inscrisa pe diploma de studi la nivel de electromecanic retele de telecomunicatii.

Oct. 3, 2013, 12:23 p.m. - vali

Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajute cinea cu un raspuns mai clar. Anul acesta am sustinut examenul de titularizare insa cu toate ca am luat o nota f buna nu am avut ore pe disciplina mea si am fost nevoita sa merg invatator necalificat. Intrebarea mea este: Care va fi salariul meu in conditiile in care am o vechime in munca de aprx 20 de ani(in alte domenii de activitate) si sunt absolventa de studii superioare de lunga durata +studii de masterat 2 ani si postuniversitar pedagogic un an ? Mentionez ca este primul meu an in sistemul de invatamant.Multumesc anticipat pt un eventual raspuns. Vali

Oct. 3, 2013, 2:04 p.m. - Mihaela

Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva referitor la salariul meu. Anul acesta am intrat pe un post de educatoare necalificata. As vrea sa stiu care va fi salariul meu in conditiile in care am o vechime de 4 ani in invatamant, gradul definitiv, studii superioare de lunga durata si modul psihopedagogic in domeniul tehnic.Conteaza ca am definitivatul si studii superioare? Va multumesc.

Oct. 6, 2013, 6:47 p.m. - leti

buna seara dupa intoarcerea din concediul de ingrijirea copilului am trecut in urmatoarea transa de vechime ( 10-14 ani )dar mi s-a exlicat ca nu pot primi sporul de stabilitate de 15 % decat la implinirea efectiva a 10 ani lucrati , la implinirea a 2 ani de la reintoarcerea la catedra ; salarul fiind mai mic cu scaderea sporului de 15% voi ramane in transa 6-10 ani . exista o noua lege/nou ordin care modifica legea 63/2011 in acest sens ? multumesc

Oct. 7, 2013, 5:25 p.m. - Angel

Buna ziua. As dori daca se poate sa ma ajute cine cunoaste, intr-o problema, care cred ca este discriminatorie fata de cei care isi doresc sa studieze. Unii primesc sporul de doctorat altii nu!? Ca sa puteti intelege am sa incep cu faptul ca sunt cadru didactic de 14 ani (la salariu sunt in grila de 10-14), am gradul I, am doctorat de 3 ani si jumatate si am un salariu de incadrare de 1617. Acum un an de zile la noi in institutie a venit curtea de conturi si mi-a fost taiat sporul de doctorat pentru ca asa a dorit ei si de asemeni mi-au fost imputatii toti banii pe care i-am luat pentru sporul de doctorat. Ma intreb de ce unele persoane iau sporul de doctorat, iar altii nu? Doar pentru faptul ca am sustinut in anul 2010 doctoratul, cand s-a dat atunci o lege care nu e corecta fata de noi? Cine ar putea sa ma lamureasca si sa-mi spuna ce as putea face in asemenea conditii? Si care ar trebui de fapt sa fie salariul meu, care din pacate in fiecare an scade?

Oct. 7, 2013, 9:07 p.m. - Elena

Buna seara. As dori sa stiu, daca se poate,ce salariu ar trebui sa am ca profesor cu studii superioare cu gradul I, cu o transa de vechime 10-14 ani, la o norma didactica de 0,58 (376 ore/an sau 10,44 ore/saptamana la liceu cu profil tehnologic)si 0,44 norma didactica (288 ore/an sau 8 ore/saptamana la liceu teoretic).

Oct. 10, 2013, 12:49 p.m. - Marius

Asi dori sa-mi dati adresa de mail sau un numar de telefon pentru a va contacta. Intre valoarea calculata cu formula dumneavoastra si fluturasul meu de salariu apare o diferenta cu plus de aproximativ 200 de lei la calculul formulei dumneavoastra.

Oct. 13, 2013, 4:25 p.m. - myre

Buna, din 2004 lucrez in invatamant ca profesor,grad definitiv 2010, iar anul acesta nemaiavand post am fost repartizata la o gradinita si as dori tare mult sa stiu cat primesc pe luna ca educator-necalificat. Va multumesc!

Oct. 14, 2013, 3:32 p.m. - Violeta

Buna!As dori sa aflu si eu ce salariu ar trebui sa am .Nu sunt sigura ca mi s-a calculat salarul corect la scoala.Va rog sa ma ajutati. Sunt invatatoare cu studii postliceale, grad didactic II,vechime 7 ani in invatamant plus 3 ani concediu de crestere a copilului(care nu stiu daca intra la vechime).Predau la tara ,facand naveta de la oras.Nu stiu exact cat e sporul de zona,probabil 5%. Am doi copii care sunt trecuti la angajatorul sotului.

Oct. 15, 2013, 7:29 p.m. - nicusor

lucrez ca pedagog invatamant special si am colegiul dar sunt platit cu ssd .se poate aplica si la mine legea de echivalare?

Oct. 30, 2013, 8:51 a.m. - Nicoleta

Cate ore pe zi ar trebui platită o educatoare care suplineste o colega ce se afla in concediu medical. Mentionez ca programul este in două schimburi, dimineata isi face orele la grupa ei, iar dupa amiaza, in continuare la suplinirea colegei. Eu zic ca 4 ore ar trebui, exact cat sta la catedra.

Nov. 3, 2013, 9:04 a.m. - Ana

buna ziua, am 18 ore la 2 scoli si deducerea pentru copil se face doar la o scoala .Este normnal asa ?

Nov. 6, 2013, 1:15 p.m. - Iulia

Buna ziua! Ce salariu de incadrare ar trebui sa am daca sunt profesor in inv primar (durata studii 3 ani, zi), grad definitiv, vechime in campul muncii 13 ani, in invatamant 11 ani? Multumesc!

Nov. 6, 2013, 1:52 p.m. - iulian

buna ziua.Ce salariu de incadrare ar trebui sa am, daca lucrez in invatamant ca agent paza cu o vechime de 25%? VA MULTUMESC.

Nov. 7, 2013, 12:52 p.m. - Prof Religie Ortodoxa

Buna Ziua, Sunt nou in ceea ce inseamna invatamant ! Sunt licentiat in Teologie ( cu modul in curs de terminare ) si am primit in regim de plata cu ora o catedra intreaga la un liceu din oras. Cam la ce salariu sa ma astept ! Vechime nu am in invatmant ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns !

Nov. 12, 2013, 6:28 p.m. - duta mariana

Concediul fara plata de 1 an(cel la care avem dreptul prin lege) afecteaza treapta de vechime? In metodologia de calcul se specifica faptul ca afecteaza doar sporul de stabilitate nu si vechimea. Va multumesc!

Nov. 15, 2013, 11:20 a.m. - gherghinis

Buna ziua! Profesor calificat,studii superioare de lunga durata, titular,definitivat, norma intreaga, 12 ani vechime neintrerupta la catedra, spor de rural 3%, dirigentie. Care e salariul corect?

Nov. 22, 2013, 11:09 a.m. - ionel

Dupa cat timp se poate trece la o noua treapta de salarizare la personalul didactic auxiliar?cu studii superioare.Acuma am treapta IIS(2s)

Nov. 23, 2013, 11:11 p.m. - Adriana

Am 10 ain de vechime, primii 4 intr-un liceu di jud Bihor, urmatorii 6 in jud Arad si un concediu de cresterea copilului de 9 luni. Casuta din grila cu "Vechime neîntreruptă mai mare de 10 ani" o pot bifa?

Nov. 27, 2013, 9:02 a.m. - dorina

Am 13 ani si 7 luni vechime in munca, 5 ani si 7 luni vechime in invatamant, sunt invatatoare , titulata, definitivat, spor zone izolate 15%, spor predare simultan 7%, nu am deduceri personale, dirigintie 10%. Care este salariul corect?

Dec. 9, 2013, 12:02 a.m. - Ion

Buna seara! Ce vechime se ia in calcul daca am 27 ani in campul muncii din care 13 in invatamant? Multumesc!

March 28, 2014, 11:31 a.m. - test

test

June 23, 2014, 9:48 p.m. - monica

Buna ziua, Sunt studenta de chimie si as fi interesata sa devin profesoara. Nu inteleg ce inseamna grad I II ,debutant si definitiv. In cat timp se poate ajunge la fiecare categorie?

June 24, 2014, 6:13 a.m. - mihai

Cu salariul din invatamant mori de foame.Cauta altceva,cu 7-800 lei pe luna,pe care ii iei cativa ani pana te vezi cu gr I ,nu faci nmic decat daca au parintii cu ce sa te ajute.Mai gandeste-te !Da-i la dracu cu invatamantul lor cu tot !

June 24, 2014, 9:32 a.m. - vlad

REPLY_TO monica "ce inseamna grad I II ,debutant si definitiv."

Dacă aţi avea doctoratul, se poate echivala imediat cu "grad I". Altfel, în primii 3 ani sunteţi "debutant" - după care aveţi de dat "examenul de definitivat" şi obţineţi "definitiv". Peste 5 ani ar urma "examenul de grad II", apoi la fel peste 5 ani - "de grad I".

Dacă aveţi "vocaţie" de profesor - atunci nu trebuie să vă gândiţi neapărat, la bani.

July 5, 2014, 8:46 a.m. - onica monica

buna ziua am o vechime in invatamant de 14 si 10 luni din care 2 si 10 luni ca profesor necalificat intrebarea mea este daca pot trece la o noua grila de salarizare 14-18 ani sau doar la vechime de 15 -20 ani?va multumesc anticipat

răspuns (vlad)

fără îndoială - sunteţi pe grila de salarizare la tranşa 14-18 ani; dar veţi primi încă 5% ca spor de vechime numai după ce faceţi 15 ani vechime neîntreruptă în învăţământ (vechime 15-20 ani, =20% spor).

Aug. 7, 2014, 3:56 p.m. - maimascu

ce salariu ar trebui sa ia un debutant doar cu 12 ore pe saptamana in mediu rural?

Aug. 10, 2014, 4:40 p.m. - Ana

Da! Asa e cu cei cu doctoratul luat dupa 2010. Probabil, fiind forma asta scurta, se suspecteaza ca au plagiat, desi nu e corect de loc. Totusi, daca stie cineva ceva despre salarii si modul de calcul, il rog sa posteze aici o formula completa,care sa includa toate sporurile posibile, pentru orice categorie. Decat programelul acesta, care e ca EDUSAL-ul, prefer o formula dupa care sa-mi calculez eu salariul. Si va mai rog, daca aveti vechime de 18 ani in invatamant, sa-mi comunicati si mie ce procente vi se aplica si pe ce salar de incadrare din grila aia celebra. E vorba de profesori gradul I, la gimnaziu, cu studii complete.

RE (vb) programelul acesta, care e ca EDUSAL-ul

Greșiți!... EDUSAL-ul e ca acest "programel", nu invers. Acest "programel" are în spate o aplicație Web //salar.sitsco.com, care a fost folosită din 2006 (și până a apărut "EDUSAL-ul") pentru salarizare într-un număr (nu prea mare, într-adevăr) de școli din țară.

Calculul salariului pentru bugetari nu-i așa de simplu cum vi se pare; nu poate fi vorba de o "formulă", cum credeți. Însă cu siguranță că vă puteți documenta și singură.

Aug. 25, 2014, 6:44 p.m. - Ramona

Buna seara! Sunt prof inv primar angajata la 1 sept 1995. Inaintea CCC (ian 2013-iun 2014) ma incadram la perioada 14-18 ani vechime. Acum am trecut intr-o treapta superioara acesteia, 18-22 ani, insa dna contabila afirma ca doar de la 1 sept imi poate schimba incadrarea si nu de la data intoarcerii in activitate, 27.06.2014, deoarece asa este legea. Va rog mult sa ma lamuriti! Multumesc.

Aug. 30, 2014, 5:03 p.m. - Andreea P.

Va rog un raspuns , Am facut liceul teoretic dupa care am urmat postliceala pedagogica invatator -educatoare , profesez ca educatoare si urmez facultatea de geografie(3 ani zi ) ,dupa terminarea studiilor voi fi incadrata ca profesor ? Multumesc !

Sept. 1, 2014, 7 p.m. - maimascu

revin cu intrebarea ce salariu poate lua un debutant cu 12 ore pe saptamana? astept un raspuns

Sept. 3, 2014, 6:25 p.m. - eliza

Am lucrat pana acum in alta parte, anula acesta intru in invatamant. Am 15 ore, dinc are 6 la tara si la simultan. In alte domenii sa fie cam 6 ani. Studii superioare. Ce salariu voi avea?

Sept. 3, 2014, 6:38 p.m. - Nico

Buna seara! Am si eu nevoie de informatie! Am 17 ore, norma incompleta evident. Sunt prof debutant, cu studii superioare. Cam ce suma as incasa? Pe aceasta fisa de calcul al salariului nu am optiunea de 68 ore:). Astept rasp dvs! Va multumesc frumos!

Sept. 5, 2014, 9:23 p.m. - ionel

Buna seara, am si eu niste dileme. Daca m-ati putea lamuri ...... ar fi minunat! Sunt profesor suplinitor necalificat.Anul scolar 2013-2014(al 2-lea an de invatamant) am avut 19 ore pe saptamana,spor diriginte 10% , zona rurala si simultan, deducere personala 0,salariu de incadrare de 696 lei. precizez ca salariul virat pe card a fost de 691 si doresc sa stiu daca a fost calculat corect? multumesc anticipat !!!

Sept. 5, 2014, 9:30 p.m. - ionel

Am uitat sa precizez ca am studii superioare ! Va multumesc inca o data si astept raspunsul dumneavoastra !!

Sept. 6, 2014, 11:02 a.m. - nicol

As vrea sa stiu daca o educatoare (de gradinita cu program prelungit) este platita si pe perioada vacantei pt orele luate la plata cu ora (firesc ar fi sa fie platita atata timp cat in sala de grupa sunt copii cu care lucrezi). Daca raspunsul este ,,da,, as vrea sa mi spuneti care este legea in baza careia se face plata. Multumesc!

Sept. 7, 2014, 9:08 a.m. - sanda

Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in a intelege sensul Leg 63/2011, anexa 5. Mai concret: cadru didactic are vechime in invatamant 34 ani, cu armata ar face 35. Poate trece la transa de vechime in inv. 35-40 ani sau mai asteapta un an? Va multumesc anticipat.

Sept. 8, 2014, 9:46 p.m. - Podar Maria

Pe o adeverinta trebuie sa completez o rubrica Venit baza de calcul, iar pe fluturas nu gasesc asa ceva, cum o completez? Mentionez ca lucrez in invatamant. Multumesc.

Sept. 9, 2014, 2:58 p.m. - ioana

Buna ziua! As dori daca se poate sa-mi calculati salarul:profesor calificat chimie cu definitivat si o vechime in inv. de 7 ani.In prezent am 10 ore chimie platite calificat si 10 ore fizica platite ca si necalificat. Va multumesc!

Sept. 10, 2014, 2:45 p.m. - ioana gala

Buna ziua, concediul fara plata se considera vechime ?(vechime in invatamant daca in prealabil am lucrat in invatamant)? Multumesc!

Sept. 11, 2014, 1:44 a.m. - andamanea

Buna ziua! Sunt profesor inv.pr. si am lucrat in inv. astfel: 1995-1999 neintrerupt, 1999-2003 CFP STUDII ( primii 3 ani) + CFP din motive personale (2002-2003) - am studiat la zi 2003- pana in prezent lucrez neintrerupt in invatamant. Perioada de 4 ani in care am intrerupt pt. studii superioare ( facultate), titulara fiind, a insemnat catedra rezervata. Acum as fi vrut sa depun o cerere pt. 10 ani neintrerup -spor de stabilitate si inteleg ca de fapt incadrarea mea actuala 14-18 ar fi incorecta, caci anii de intrerupere ar insemna vechime in invatamant. Cum este corect? Ce trebuie sa fac? Cui sa ma adresez? Secretariatul scolii nu e deloc cooperant si nu inteleg de ce nu se cunaste legea, iar eu aflu intamplator, ca in multe alte cazuri.

Va multumesc! Cu bine!

Sept. 12, 2014, 12:12 p.m. - cristi

Buna ziua! Sunt profesor debutant incepand cu 1 septembrie 2014. Am studii superioare de licenta (3 ani) si in incadrare am si 2 ore suplimentare. Va rog, daca puteti, sa imi calculati si mie salariul pe care il voi primi. Va multumesc!

Sept. 15, 2014, 10:42 p.m. - ana

buna seara. sunt maistru instructor, norma intreaga, grad didactic def, vechime peste 10 ani, insa intre 1-12 septembrie nu am avut post, asa ca vechimea cred ca am pierdut-o. spuneti-mi care o sa fie salariul meu?

Sept. 16, 2014, 10:17 p.m. - Dragonflyx

Buna ziua Va rog sa ma ajutati in privinta gasirii unei solutii de a fi platita ca invatator suplinitor calificat, desi am absolvit studii superioare de lunga durata in specializarea filologie, respectiv limba si literatura romana si limba engleza.

Mentionez ca am o vechime de peste 5 ani la catedra de limba si literatura romana din gimnaziu si definitivatul in invatamant.

Sept. 23, 2014, 8:54 p.m. - Marraketche

Buna seara,

AS dori sa stiu care este salariul unei educatoare ,grad definitiv, vechime 8 ani, norma intreaga. Va multumesc.

Sept. 23, 2014, 11:14 p.m. - alis
buna seara, as vrea sa stiu care este salariu pt plata cu ora , am 56 ore,necalificat, fara vechime. se mai adauza spor de ruralitate? este 10 la suta! deducere 2 pers!
va multumesc
Sept. 27, 2014, 9 a.m. - Isildur

Buna ziua! Am o intrebare desi am citit legea 63/2011, cum e la noi in .ro, e greu tare! Se mai acorda spor de simultan la gimnaziu? Sau e lasat la cheremul ISJ-urilor?

Sept. 29, 2014, 2:48 p.m. - Camara
Va rog sa ma ajutati cu stabilirea corecta a salariului pe care il voi primi incepand cu luna octombrie 2014.
Sunt profesor I, studii superioare, grad didactic I, vechime in invatamant 30 de ani, gradatie de merit, spor rural 8%.Am depus la secretariatul scolii o cerere prin care , conform legislatiei in vigoare , voi avea in norma doar 16 ore, fara diminuarea salariului.Pentru ca sunt si viceprimarul unei comune am in incadrare doar 12 ore. Va rog sa imi spuneti care este modalitatea de calcul a salariului, ce suma voi primi, pentru ca permanent sunt probleme cu salariile la noi in scoala si este nevoie sa cautam moda Multumesc pentru ajutor , cu respect, prof.Dana Camara
Oct. 2, 2014, 7:05 p.m. - SAVA DOINA

Sunt încadrată în învăţământ din anul 1993.Am gradulI din anul 2006.Sunt încadrata in munca din 20 martie 1985 ca inginer în specialitatea pe care o am şi la catedra.Nu am intrerupere în muncă.Va rog sa-mi spuneti ce salariu de încadrare trebuie să am acum la 1 octombrie 2014?Pe fluturas văd tranşa de vechime 18-22.Ce pot face pentru a-mi recupera drepturile salariale în cazul în care s-a greşit?

Oct. 9, 2014, 2:17 p.m. - Popescu Maria
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema..Sunt prof I lucrez din 1999 in invatamant ,am avut un an concediu fara plata (2006-2007) si 2 ani am fost in concediu de crestere a copilului..Trebuie sa trec la o alta transa de vechime de 14-18 ani? de spor de stabilitate beneficiez? Va multumesc!
Oct. 10, 2014, 10:41 p.m. - Delia

Buna ziua!

Sunt profesor suplinitor, debutant si am 20 de ore pe saptamana, din care 2 sunt la plata cu ora. as dori sa stiu ce salariu voi lua.

Va multumesc!

Oct. 11, 2014, 12:58 p.m. - Diana N.

Buna ziua! Cum se poate afla cat este sporul pentru cei care predau la penitenciar? Unde pot fi gasite prevederile legale pentru acest spor? Mutumesc!

Oct. 13, 2014, 5:49 a.m. - Rodica

BUna dimineata...cat ar trebui sa am salariu pe septembrie 2014 in cazul in care: sunt profesor cu studii superioare (am terminat in 2011 facultatea de 3 ani, cu master de 2 ani terminat in 2013, cu grad definitiv din 2013,cu transa de vechime intre 10-14 ani,cu intrerupere, am 20 de ore pe saptamana (cele 2 ore suplimentare calificate), plus 1 ora de dirigentie,fara deducere (nu am in intretinere pe nimeni),cu spor dirigentie,cu spor de zona de 8%,sunt in sindicat. Multumesc anticipat!

Oct. 17, 2014, 6:16 p.m. - Maria

Buna...cat ar trebui sa primesc salariu pe septembrie 2014 in cazul in care sunt profesor necalificat incadrata cu 4 ore pe saptamana, fara grade didactice, fara persoane in intretinere, cotizez la sindicat si cu 4 ani vechime. Multumesc frumos!

Oct. 31, 2014, 4:39 p.m. - serbiuc corina

Care este salariul meu ca invatator necalificat la invatamant simultan?Am studii superioare de lunga durata:spaniola-engleza,6-10 ani vechime,definitivat.Statul aneterior:7 ani suplinitor calificat.

Nov. 2, 2014, 3:11 p.m. - TODITA LUCIA

REFERITOR LA SALARIZAREA UNUI CADRU DIDACTIC

AN SCOLAR 2013-2014

PROF 2-6 ANI ,DEF- 1148

VECHIME 10% 115

C.TRANz-46 LEI;

S BAZA 1309

ZONA 8%- 92 lei

  1. baza majort oug 103/2013( CU-1O%)- 1440

ZONA 8%-92 CONF OUG 103= 101 LEI

TOTAL BRUT 1541

La01.09.2014 trece transa 6-10 ani

S GRILA -1160

DIRIGENTIE 10% 116 - anterior nu era diriginte)

VECHIME 10% 128

C.TRANZ 46 LEI

S BAZA 1450

ZONA 8%- 93

TOTAL BRUT 1543

CONF OUG 103/2013 LA TRECEREA IN ALTA TRANSA, DACA SALARIUL DE BAZA ESTE MAI MIC DECAT CEL ACORDAT ANTERIOR SE MENTINE ACELASI SALAR DACA ANGAJATUL LUCREAZA IN ACELEASI CONDITII.

DACA IN TRANSA 2-6 ANI NU AVEA DIRIGENTIE IAR IN TRANSA 6-10 ANI ARE, SE POATE SPUNE CA LUCREAZA IN ACELEASI CONDITII?

IN TRANSA 6-10 SALARIUL DE BAZA S-A MAJORAT numai CU 2 LEI,DESI ARE GRILA MAI MARE SI 10% DIRIG, ESTE CORECT!

VA MULTUMESC!

Nov. 4, 2014, 10:14 p.m. - Chioran Viorica

Buna seara. Sunt profesor pensionar si lucrez la liceu in mediu rural.

Am urmat studii superioare de lunga durata, am toate gradele didactice si doctorat in Fizica. Am sustinut Teza de doctorat in 30 septembrie 2014.

Am vechime neintrerupta in invatamant din 1 sept 1977 - pana in 4 noiembrie 2014 ( intre 35 si 40 ani)

Ce drepturi salariale am, ce sporuri? Pot primi spor de doctorat si spor de rural? Pot fi incadrata la cumul sau numai la plata cu ora.

Am 16 ore de fizica ( se considera? norma intreaga la pensionari, sau numai 18 ore constituie norma intreaga?)

Ce salar mi se cuvine pe 75 de ore efectuate in luna octombrie? Multumesc.

Nov. 12, 2014, 12:04 p.m. - macarie marius

Buna ziua. Doresc si eu o lamurire in legatura cu plata cu ora. Am un profesor care are 16 ore lunar in unitatea noastra. La unitatea unde are norma de baza are gradatie de merit. El sustine ca la calculul orelor suplimentare trebuie sa se tina cont de aceasta gradatie de merit chiar daca orele sunt in alta unitate. Poate cineva sa-mi spuna care e baza juridica a acestei solicitari a colegului nostru?

Nov. 12, 2014, 7:42 p.m. - Stan Irina

Bună seara.Doresc și eu să mă ajutați la calculul salariului meu. Sunt profesor cu studii de lungă durată, gradul didactic II, vechime în învățământ la 1 septembrie 2014 ,13 ani și 9 luni, o vechime neîntreruptă în învățământ mai mică de 10 ani și am 1 copil în întreținere. Țin să precizez că din anul 2013 salariul net pe care îl primesc de la școală este de 1004 lei.Însă conform calculului realizat cu ajutorul grilei dumneavoastră reiese o sumă mult mai mare. Din acest motiv sunt derutată. Este posibil ca cei de la școală să greșească?

RE:

Numai Dvs. greşiti! Introduceţi cu atenţie datele menţionate - veţi obţine 1019 lei (n-am considerat cotizaţia Sindicat, fiindcă n-aţi menţionat despre apartenenţa la Sindicat). Vă trimit fişa rezultată, prin e-mail.

Nov. 13, 2014, 6:35 a.m. - Daniela

Va rog sa ma ajutati ! Am doi suplinitori care nu au dat concurs national, ci in scoala la data de 10.11.2014 si au semnat condica de pe 1 sept. De pe ce data ii incadrez? si care e temeiul legal?

Nov. 14, 2014, 10:58 a.m. - Adriana Burlacu

Buna ziua. Am dori si eu o lamurile daca se poate.Sunt profesor suplinitor calificat de franceza-engleza si am pe langa norma intreaga si 6 ore la plata cu ora, 2 de franceza, una de tic, una de tehnologica si 2 de desen.As dori sa stiu daca pentru cele 4 ore care nu sunt in specialitate pot fi platita calificat, unii colegi mi-au spus ca daca am peste 60% din norma calificat, celelalte ore ar trebui platite calificat. Va multumesc.

Nov. 22, 2014, 1:23 a.m. - Nana Elvira
va rog frumos sa ma ajutati in sensul calculului salariului meu si sa-mi transmiteti pe adrea de e-mail modul de calcul detaliat pentru:
-prof. studii superioare de lunga durata , gradul I, vechime 25-30 ani, dirigentie, deducere 2 persoane, norma didactica de 767 ore adica 21,305 ore/saptamana. Multumesc mult
Nov. 24, 2014, 1:50 p.m. - Romanescu Petrica

Buna ziua, As dori daca puteti sa ma ajutati cu o nelamurire in legatura cu softul de salarii. Este cumva schimbata comanda de la butonul ,,transa de vechime,, cu butonul ,,vechime in invatamant,, ?

Daca introduc vechimea in munca la vechimea in invatamant softul reiese ca corect si invers ca gresit. Este o greseala de redactare la aceste butoane sau interpretez eu gresit? Multumesc!

Dec. 2, 2014, 5:15 p.m. - loredana

Buna ziua...as avea si eu o intrebare...daca am predat in 2009-2010 doar in semestrul al -II-lea beneficiez de diferentele salariale. ?deoarece eu imi amintesc ca mi s-au scazut din salar 25 la suta in acel moment. Mai am vreo sansa? astept un raspuns.multumesc anticipat

Dec. 21, 2014, 4:18 p.m. - maria cirjan

Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma ajutati in sensul calculului hotararilor judecatoresti ce trebuiau platite in 2015 si s-au platit acum, decembrie 2014. Daca se poate va rog sa-mi transmiteti pe adrea de e-mail. - invatator, gradul I din septembrie 1997, vechime 29 ani, deducere 0 persoane. Sunt in aceeasi scoala din 1990,fara intrerupere. Multumesc mult.

Jan. 10, 2015, 6:08 p.m. - V. Mararu
Sunt invatator pensionar, reincadrat la 15.09.2014 ca invatator cu plata cu ora; la acea data era in vigoare legea care nu permitea cumulul pensiei cu salariul. AM INSTITUTUL PEDAGOGIC de 2 ani, am gradul I , si vechime in invatamant 40 de ani. Nu am persoane in intretinere. As dori calculul salariului ce mi se cuvine.
Va multumesc !
Jan. 30, 2015, 5:55 p.m. - ionut

am si eu o intrebare:sunt profesor de

religie ,predau si la primar si gimnazial

exista vro diferenta intre profesor si

profesor pentru invatamantul primar din

punct de vedere al salariului?

Feb. 12, 2015, 10:18 p.m. - Roza

Buna seara!

Sunt profesor debutant (titular) cu un salariu de incadrare de 1139 lei. spor dirigentie si 25% vechime (am lucrat in alte domenii de activitate), deducere personala 170 lei, sindicat 17 lei.

Va rog frumos, in masura in care este posibil acest lucru, sa ma ajutati cu un calcul in ceea ce proveste restul de plata.

Indiferent de numarul zilelor lucratoare, salariul este acelasi in fiecare luna.

Va multumesc anticipat si va doresc o seara frumoasa!

March 12, 2015, 5:44 p.m. - Name:

5875858

March 13, 2015, 10:56 p.m. - PR

Aș vrea și eu un calcul al salariului. Sunt profesor pentru învățământ primar, vechime peste 1o ani, definitivat, studii superioare.

April 4, 2015, 5:38 p.m. - CORNELIA

VA ROG MULT, SA AVETI AMABILITATEA, SA-MI ARATATI CUM S-A CALCULAT NOUL SALARIU, INCEPAND CU LUNA MARTIE...CACI NU AM VAZUT VREO DIFERENTA PE FLUTURAS!IN FEBRUARIE, PE 10, AVEAM 1814 SALARIU GRILA -PROFESOR, GRADUL 1, VECHIMEA 22-25- SI IN MARTIE PE 9...AVEAM ACELASI SALARIU, DE 1814! NU S-A SPUS CA VOM PRIMI 5% MARIRE? SI LA CARE SALARIU SE APLICA ACEASTA MARIRE ...VA ROG? EU NU SUNT DIRIGINTE SI AM PUTINE ORE SUPLIMENTARE, CAM VREO 2, NU CATIVA LEI SUNT ESENTIALI, CI MODALITATEA DE CALCUL, PE CARE NOI NICIODATA NU O ''PREA'' INTELEGEM!PROCENTUL DE 5-10 SE ADAUGA LA SALARIUL GRILA SAU LA SALARIU PLUS VECHIME SI ALTE SPORURI? DACA PUTETI SA NE LUMINATI PUTIN, O MULTIME DE PROFESORI DE LA UN LICEU DIN CAPITALA V-AR FI EXTREM DE INDATORATI!

April 4, 2015, 5:39 p.m. - CORNELIA

VA ROG MULT, SA AVETI AMABILITATEA, SA-MI ARATATI CUM S-A CALCULAT NOUL SALARIU, INCEPAND CU LUNA MARTIE...CACI NU AM VAZUT VREO DIFERENTA PE FLUTURAS! IN FEBRUARIE, PE 10, AVEAM 1814 SALARIU GRILA -PROFESOR, GRADUL 1, VECHIMEA 22-25- SI IN MARTIE PE 9...AVEAM ACELASI SALARIU, DE 1814! NU S-A SPUS CA VOM PRIMI 5% MARIRE? SI LA CARE SALARIU SE APLICA ACEASTA MARIRE ...VA ROG? EU NU SUNT DIRIGINTE SI AM PUTINE ORE SUPLIMENTARE, CAM VREO 2, NU CATIVA LEI SUNT ESENTIALI, CI MODALITATEA DE CALCUL, PE CARE NOI NICIODATA NU O ''PREA'' INTELEGEM! PROCENTUL DE 5-10 SE ADAUGA LA SALARIUL GRILA SAU LA SALARIU PLUS VECHIME SI ALTE SPORURI? DACA PUTETI SA NE LUMINATI PUTIN, O MULTIME DE PROFESORI DE LA UN LICEU DIN CAPITALA V-AR FI EXTREM DE INDATORATI!

April 4, 2015, 5:42 p.m. - CORNELIA

SI ASA NU NI S-A COMUNICAT NICIODATA CUM AU FOST CALCULATE DREPTURILE SALARIALE DIN DIFERENTELE CASTIGATE IN INSTANTA...DESI SUNT BANI PE CARE I-AM MUNCIT CINSTIT...PARCA NE-AR FI DATI DE POMANA...SI NU AVEM DREPTUL SA INTELEGEM SI NOI...CUM S-AU STABILIT ACESTE DREPTURI BANESTI! ATI PUTEA CUMVA SA NE ''LUMINATI'' SI IN ACESTA PROBLEMA? VA MULTUMIM ANTICIPAT SI VA ASIGURAM DE TOATA CONSIDERATIA NOASTRA!

April 9, 2015, 12:16 p.m. - Marius

Va rog sa actualizati aplicatia de calcul a salariului începand cu luna martie 2015, cei 5%. Multumesc!

April 9, 2015, 12:36 p.m. - LIDIA

Va rog sa actualizati aplicatia de calculare a salariilor incepand cu data de 1 martie 2015. Nu se poate sa continuam sa nu stim clar cum suntem platiti.Va multumesc!

April 30, 2015, 4:58 a.m. - vb

De la 1 Mar 2015 s-a majorat cu 5% salariul de bază (nu salariul de încadrare din "grilă"). Târziu, dar am actualizat şi eu aplicaţia de faţă; pentru orice eventualitate - folosiţi combinaţia de taste CTRL+F9 pentru a încărca noile fişiere.

May 5, 2015, 3:41 p.m. - Oana

Buna ziua ! Pot sa predau la gradinita daca am facut facultatea de economie ( contabilitate) si fac masterul pt stiintele educatiei? Va rog sa-mi raspundeti !

May 9, 2015, 12:05 p.m. - Anastasia

Va rugam sa actualizati aplicatia de calculare a salariilor incepand cu data de 1 martie 2015. Este nedrept sa nu stim pana acum grila cu salariile de incadrare ,in special incepand cu acea crestere de salarii pentru debutanti . Este o inversare de valori si o neclaritate intre cei cu ( 0-6)ani , asa numitii DEBUTANTI si cei cu cu (6-10)ani : primii care nu au nici definitivat au salarii de incadrare mai mari decat cei cu 6-10ani care au sustinut examene de titularizare, definitivat , gr. 2 si chiar doctorat .

May 20, 2015, 11:58 p.m. - Selaru M

Buna seara. Este posibil ca utilizand calculatorul dvs de salarii si cel al dnului prof Kótai, salarii_v6.2.xls sa fie o diferenta de 200 ron? (1509ron si 1320 ron. (sa nu mai spun ca pe fluturas e altceva!!!) Va pot da cateva informatii despre incadrare. Prof studii sup 10-14, gr 2, salariu incadrare 1387, vechime 15%,2 persoane la deducere personala M-ar ajuta mult parerea dvs! Cu respect, Magda

May 21, 2015, 12:02 a.m. - Selaru M

Buna seara, am uitat sa precizez 8 ore la plata cu ora (2 ore pe saptamana) Cu respect Magda

June 18, 2015, 9:28 p.m. - corina

spuneti-mi va rog ce salar are un educator cu studii superioare,fara vechime ca debutant.Termin facultatea de stiinte ale educatiei si as vrea sa stiu .

July 19, 2015, 9:37 p.m. - Makkai Kinga

Bună seara! Sunt profesor cu studii superioare, grad I, vechime 15 ani. Salariul grila 1682, cu grad. merit 421 lei.Va rog sa-mi scrieti cum se calculeaza gradatia de merit in concediu de odihna vara? In luna decembrie de ex. am primit numai 294 lei gradatie de merit. Nu ar trebui sa primesc 421 pentru fiecare luna? Nu e fixa aceasta suma? Multumesc.

July 27, 2015, 5:58 p.m. - elena

Va rog sa-mi spunti care este salariul unui antrenor la palate si cluburi,fara definitivat dar cu vechime 25 ani,studii medii.Poate fi debutant sau se incadreza la categorie?

Aug. 2, 2015, 4:20 p.m. - ionela

Va rog sa-mi spuneti ce suma voi primi in septembrie 2015-mentionez ca sunt prof.in inv.primar,titulara,definitivat in august2014,rural,clase simultane,2 ani calificat,1 an suplinitor si 13 ani vechime in alt domeniu,am in intretinere 1 copil,cotizez la sindicat.Multumesc anticipat

Aug. 12, 2015, 5:14 p.m. - oana

Buna ziua! imi puteti spune ce salariu trebuie sa am, avand in vedere ca sunt profesor invatamant prescolar, cu studii superioare,grad didactic II, vechime de 9 ani si 8 luni la 1 septembrie, si cat se va adauga cand trec la 10 ani vechime. Va multumesc anticipat!

Aug. 19, 2015, 10:16 p.m. - dana

buna seara, va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza norma de lucru pentru luna iunie, cand clasa a 8a termina cursurile cu o saptamana mai devreme. precizez ca nu mi s-au platit orele suplimentare din luna iunie, pe motiv ca cei din clasa a 8a au terminat cursurile mai devreme. orele suplimentare nu erau efectuate la clasa a 8a.este corect? ce ar trebui sa fac pentru a recupera dreptul pierdut? multumesc.

Aug. 20, 2015, 9:45 a.m. - Cristi

Buna ziua! sunt profesor de 24 de ani si sunt sef de catedra de matematica si diriginte intr-o comuna rurala, eu locuind in orasul alaturat . as dori sa stiu in ce grila de salarizare ma incadrez

Aug. 27, 2015, 1:54 p.m. - Tina

Va rugam sa actualizati aplicatia de calculare a salariilor incepand cu data de 1 septembrie 2015. Ar fi de mare ajutor, acum ca incepe noul an scolar. Multumim.

Aug. 27, 2015, 2:01 p.m. - ANDREEA

bună ziua Sunt profesor debutant 0 ani in invatamant,sunt absolvent de master si am luat post in mediul rural cu normă de 8 ore (mentionez ca nu vor sa imi dea completare mai mult)..oare ce salar as avea??...vreau sa stiu acest lucru deoarece fac naveta cam 30 km si sa stiu daca imi ajung banii macar de benzina..va multumesc

Aug. 28, 2015, 9:58 p.m. - Octavia

Buna ziua! Poate ma puteti ajuta in privinta nelamuririi mele: la incadrarea in transa de vechime se ia in considerare doar vechimea efectiva in invatamant sau ar trebui sa se ia in considerare toti anii lucrati, indiferent de domeniu?

Aug. 30, 2015, 1:07 a.m. - Gabriela

Ma intreb de ceva vreme, cum putem afla noi, profesorii, daca ne sunt calculate corect sumele obtinute in urma castigarii proceselor... Cine verifica daca ne primim banii inapoi in mod corect? Date fiind diferentele foarte mari intre sumele primite de profesori din judete diferite, chiar nu sesizeaza nimeni nicio neregula? Zau, ca nu este vorba despre capra vecinului, ci despre plata egala pentru aceeasi munca, mai ales cand esti singur intretinator de familie...

Sept. 2, 2015, 12:37 a.m. - Mihaiela

Va rog sa ma lamuriti daca orele de stiinte la profil filologie se platesc calificat doar daca ai facut cursuri de reconversie profesinala. Mentionez ca am terminat Facultatea de chimie si directoarea a zis ca ma plateste necalificat deoarece nu am am facut cursurile acelea

Sept. 2, 2015, 12:44 a.m. - Mihaiela

Mai e valabil site-ul asta? nu vad niciun raspuns

Sept. 2, 2015, 11:44 p.m. - Pricope Elena

Buna seara! Nu stiu cum sa imi calculez salariul. Mentionez ca sunt profesor invatamant prescolar(Facultate Stiinte ale Educatiei) grad II, vechime de 11 ani, spor de izolare 5%, cotizez la sindicat, si am in intretinere o persoana. Am colege care au mai mult ca mine in alte unitati

Sept. 3, 2015, 3:59 p.m. - Marina Nita

Buna ziua.Sunt incadrata in invatamant din 1.09.2002.Incepand cu 1.10.2006 am intrat in concediu prenatal urmat de concediu pentru crestere copil pana in data de 1.09.2008. De la 1.09.2008 pana in prezent sunt la catedra.Intrebarea mea este: beneficiez sau nu de sporul de stabilitate de 15%, daca ca incepand cu ce data?

Sept. 7, 2015, 4 p.m. - Frujină Laurette

Bună ziua,aș dori să știu cum se calculează vechimea în învățămant,dacă atunci cand am avut multe ore peste normă ,vechimea a rămas 1 an întreg fără calcularea coeficientului anual de vechime la catedră , iar în anul școlar 2014-2015 pentru catedră incompletă de 0,8055 mi s-au calculat numai 9 luni și 21 zile. Vi se pare corect?Mulțumesc

Sept. 8, 2015, 3:59 p.m. - Marina

Bună ziua! Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă perioada de ccc se consideră vechime în învăţământ,perioada cuprinsă în 2005-2007.Precizez că sunt calificată din anul 2000 şi aş vrea să ştiu când pot trece la tranşa de vechime 14-18.Mulţumesc!

Sept. 11, 2015, 9:28 a.m. - Maria

Buna ziua!Sunt educatoare cu liceul pedagogic,colegiul de 3 ani si in iunie am terminat facultatea de ed fizica de 3 ani cu licenta si modul pedagogic.Am gradul I si sunt in categoria de vechime 18-22 ani.Ce salariu de incadrare voi avea din septembrie 2015?Facultatea e considerata de lunga durata sau de scurta durata? Cam multe intrebari ...dar nu sunt lamurita.Pana acum ultimul salariu a fost 1387 ron.Multumesc mult pt bunavointa!

Sept. 12, 2015, 9:58 p.m. - Nicoleta

Prof inv primar,grad 1,vechime 18-22 ani.Multumesc anticipat

Sept. 14, 2015, 9:40 p.m. - mihaela

Buna ziua ,am o nelemurire privind sumele din hotarari judecatoresti FLUTURASUL DIN SEP 2015 , Colega mea care la 1 septembrie 2009 era debutanta a primit o suma mai mare de bani (900)ca mine (684) care sunt titulara din 2009 cu o si la 1 sept aveam o vechime de 13 ani si def (2006),acum in 2015 am gradul II IAR EA NUMAI DEF.

System Message: ERROR/3 (<string>, line 3)

Unexpected indentation.
AM TERMINAT DPIPP IN acelasi an 2011.

System Message: WARNING/2 (<string>, line 4)

Block quote ends without a blank line; unexpected unindent.

Unde a gresit contabila si ce este de facut

Sept. 15, 2015, 2:04 p.m. - Daniel

ce e cu mizeria asta de site?

Sept. 15, 2015, 8:16 p.m. - Mihaela

nu am norma intreaga,ci doar 6 ore in PCO pe saptamana.Sporul de rural se aplica la salariul de incadrare sau la fractiune de norma?

Sept. 16, 2015, 9:34 a.m. - Dana Popa

Cand actualizati programul de calcul salarial cu marirea de 5% , de la 1.09.2015?

Sept. 19, 2015, 8:58 a.m. - nicu

Nu cumva programul calculeaza gresit? Sau imi scapa mie ceva? A se vedea salariul brut!

Sept. 19, 2015, 9:01 a.m. - nicu

Profesor studii superioare / grad I / 14-18 ani Coeficient: 4.834 (eludat Mai.2011) salariul Încadrare: 1682 (pe grila curentă) zile: 22 lucrate / 22 lucrătoare indemnizaţie 0% 0 înv. special 0 Gradaţie merit 421 Dirigenţie (10%) 210 salariu efectiv 2313 Vechime 20% 463 Premiu 2% 0 Rural 3% 50 Doctor 0 Pedagogic 0 Simultan 0 Pericol 0 Ore suplimentare 20 / 72 598 concediu Odihnă 0 Corecţie 0 total Drepturi 3707 brut Pensie 3707 CAS 389 brut Sănătate 3707 CASS 204 brut Şomaj 3707 contrib. Şomaj 19 brut impozabil 3707 deducere 0 Sindicat 37 Venit impozabil 3058 impozit 489 total Reţineri 1138 de plată 2569

Sept. 27, 2015, 11:13 p.m. - Ramona

Buna,sunt prof geografie,am 10h geografie(calificat) si 8h franceza...ce salariu voi avea cu aceste mariri?multumesc!

Sept. 30, 2015, 2:21 p.m. - Tina

In septembrie 2015 au crescut salariile cu 5% fata de nivelul din august 2015, dar calculatorul aduna 10% la brut (incadrare +vechime+ gradatie merit s.a.)si nu este corect. De exemplu la transa 25-30 ani cu gradatie merit ar trebui sa dea 3267 lei nu 3259 lei.

Sept. 30, 2015, 2:24 p.m. - Tina

In septembrie 2015 au crescut salariile cu 5% fata de nivelul din august 2015, dar calculatorul aduna 10% la brut (incadrare +vechime+ gradatie merit s.a.)si nu este corect. De exemplu la transa 25-30 ani cu gradatie merit ar trebui sa dea 3267 lei nu 3259 lei.

Sept. 30, 2015, 4:12 p.m. - gabi

prof gr I, 14-18, 16 ani vechime, dirigentie, gradatie merit

pedagog incepator-ce salariu are?

Oct. 1, 2015, 8:57 a.m. - simona

sunt absolventa fac biologie 5 ani, cu modul psihopedagogic,definitivat, vechime 17 ani in invatamant si 19 total, ce salariu as putea avea daca acest an sunt incadrata pe un post de educator necalificat?multumesc

Oct. 9, 2015, 12:33 p.m. - Raluca

Daca se poate as dori sa imi spuneti cum sa imi fac calculul salariului pe luna septembrie in urmatoarele conditii: prof gr I, vechime 10-14 ani, concediu prenatal (cel cu 85%) pe toata luna septembrie. Va multumesc anticipat.

Oct. 11, 2015, 9:46 p.m. - ANONIM

Buna seara. Aş dori să ştiu daca concediu pentru creşterea copilului(iulie 2012-iunie 2014) se consideră vechime pentru trecerea la o altă tranşă.Vă mulţumesc.

Oct. 13, 2015, 4:23 p.m. - Claudia

Buna ziua! Am o intrebare, marirea cu 5% din septembrie, unde se pune? La salariu grila la brut? Am primit fluturasul dar nu se vede marirea...multumesc.

Oct. 21, 2015, 1:23 a.m. - lupu mariana

Lucrez in invatamant de 29 de ani. Am gradul definitiv si sunt profesor titular la un colegiu national. Care e salariul pe care ar trebui sa il iau dupa marirea de 5%?

Nov. 5, 2015, 3:24 p.m. - walter

Nu se mai reglementeaza odata indemnizatia pentru doctorat. Profesor cu 4 ani vechime, cu doctorat, titular, nu am dreptul la indemnizatia de doctorat? Cine ma poate lamuri?

Nov. 6, 2015, 10:52 a.m. - Andras

Buna ziua! Am o intrebare, marirea cu 5% din martie si septembrie, unde se pune? La salariu grila la brut? Am primit fluturasul dar nu se vede marirea...multumesc.

Nov. 7, 2015, 10:32 a.m. - Rodica

Buna ziua. Daca sunt in primul an de invatamant pot beneficia de suma de 150 euro pentru dezvoltarea profesionala?

Nov. 8, 2015, 11:39 a.m. - Elena

Buna ziua! Sunt institutor (functia invatator), gr 1, transa 10-14, vechime mai mica de 10 ani neintrerupti.Am facut echivalarea de studii cu ciclul 1 de studii universitare de licenta. Va rog sa-mi spuneti ce incadrare voi avea dupa aceasta echivalare? Multumesc anticipat!

Nov. 9, 2015, 6:22 p.m. - Maria

Buna ziua.Va rog sa imi calculati ce salar ar trebui sa iau in urmatoarele conditii: Sunt angajata din septembrie 2000, doi ani in invatamant, apoi la o alta institutie 2 ani, 4 ani concediu de crestere a copilului din septembrie 2008 m-am intors la catedra.Am norma intreaga si 8 ore plata cu ora.Am obtinut gradul II in invatamant.Nu am avut intrerupere in activitate.

Nov. 10, 2015, 12:42 p.m. - Tina

Buna ziua. Si plata cu ora se majoreaza si la totatul brut ar trebui sa apara si suma de la plata cu ora majorata cu 5% martie si 5% septembrie. Se majoreaza tot brutul (inclusiv plata cu ora).

Nov. 12, 2015, 9:47 a.m. - Corina

As dori sa imi calculati si mie salariul; sunt debutanta si nu sunt familiarizata cu normele de salarizare in invatamant. Predau biologia la o scoala sanitara privata si sunt platita cu 15 pe ora. pe saptamana am 29 ore - 116 pe luna (din cate stiu, cei de la scoala urmeaza legea salarizarii prof.) am incercat sa imi calculez singura, dar nu stiu daca acele ore peste norma intreaga de 72 ore pe luna trebuie sa fie trecute ca fiind suplimentare. Va multumesc

Nov. 14, 2015, 2:48 p.m. - dan

Buna ziua,as dori sa mi calculate si mie salariu...am 10h in baza la o scoala in mediul rural,unde sporul rural este de 8%,am predare simultana la clasele 0-3 si 2-4 + 1h suplimentara pe saptamana tot aici,restul de 8h la am la o scoala in oras,am 6ani vechime in invatamant,definitivat,fara dirigentie,studii scurta durata,va multumesc

Nov. 25, 2015, 3:27 p.m. - CALIN ELISABETA

Buna ziua! Ma numesc Eliza, sunt profesor pentru inv. primar. As vrea sa stiu daca eu am 10 ani ca invatator necalificat si 12 ani profesor calificat cu studii superioare in domeniu, la ce grila de salariu ma includ? Mai exact, anii necalificati se trec ca si vechime in invatamant?

Nov. 26, 2015, 3:35 p.m. - tamara

buna ziua! ma numesc Tamara, sunt prof din 2000. din 2000 pana in 2004 am fost suplinitor necalificat, 2004 - 2006 ccc, 2006- 2007 suplin. necalificat. din 2007 pana in 2013 calificat 2013 -2015 ccc, la 1 sept revin la post si am un salariu de 1256 lei. va rog calculati-mi si mie si lamuriti-ma daca este posibil. multumesc anticipat.

Dec. 2, 2015, 8:27 p.m. - Lucian

BUNA SEARA! AS DORI SA IMI CALCULEZ SALARIUL INCEPAND CU MARIREA DIN DEC 2015 SI V AS RUGA DACA SE POATE SA UPDATE-ATI CALCULATORUL DE SALARII CA SA CUPRINDA MARIREA DE LA 1 DECEMBRIE! VA MULTUMESC!

Dec. 7, 2015, 10:17 p.m. - GABILUNA

Buna seara! As dori sa imi calculez salariul incepand cu marirea din decembrie 2015 - invatator - grad I, vechime 30-35 ani.

Dec. 7, 2015, 10:21 p.m. - GABI

Buna seara! As dori sa imi calculez salariul incepand cu marirea din decembrie 2015 - invatator - grad I, vechime 30-35 ani.

Jan. 1, 2016, 12:31 p.m. - tina

Buna ziua! Stie cineva cum arata un fluturas salar pentru personal nedidactic? Multumesc

Jan. 4, 2016, 3:48 p.m. - ali

de ce a scazut salariul de incadrare realizat?va multumesc!

Jan. 7, 2016, 10:30 a.m. - mimi

Nu functioneaza calculatorul dupa noua grila.

Jan. 11, 2016, 4:37 p.m. - gabriela

norma mea este fractionata,in sensul ca pe o parte de 0.56 beneficiez de spor de simultan iar pe restul de 0.44 nu beneficiez de acest spor.Se poate face o modificare,astfel incat sa reiasa un brut conform fluturasului de salariu?

Jan. 13, 2016, 9:10 p.m. - Dana B

M-a rugat o colega sa ii calculez si ei ce retributie trebuie sa primeasca, dar .. nu am gasit categoria ei : pensionar , plata cu ora ( pe decembrie a lucrat 40 de ore), are 40 de ani vechime si gr I . Ma puteti ajuta ?

Jan. 16, 2016, 7:43 a.m. - alex

sunt incadrat ca profesor documentarist(bibliotecar) . am terminat fac. de istorie si am facut curs postuniversitar de biblioteconomie. care ar trebui sa fieincadrarea mea? va multumesc!

Feb. 8, 2016, 9:30 a.m. - Liliana

Buna ziua,am o nelamurire:sunt profesor titular in 2 scoli(la o scoala incadrare 14 ore si dirigentie,la alta scoala 6 ore),definitivat,vechime 8,6 ani.Am lucrat inainte de incadrarea in invatamant 1,5 ani asistent medical,6 luni adeverinta de somaj.Dupa o pauza de 4 ani am intrat in invatamant.Ce spor de vechime apare pe fluturas,deoarece o scoala,mi-a trecut 10%,alta 15%?Multumesc.

Feb. 16, 2016, 9:28 a.m. - radu

Buna ziua, sunt profesor de informatica calificat, gradul didactic II, activez in mediul rural, si am un numar de 6 h completare -biologie.Daca am 12h pe o materie calificat, cum se plateste completarea de 6h ?

Feb. 19, 2016, 12:17 a.m. - Ionica Robert

Pentru cei care nu sunt plătiți cu sporul de doctorat ...legea 71/2015. Faceți cerere la director și presați sa va plătească.

Feb. 25, 2016, 10:14 p.m. - Andrei

Buna ziua! Am si eu o rugaminte: cum pot calcula salariul daca am ore in 2 scoli: 7 ore la o scoala, 11 ore + dirigentie + 1 ora plata cu ora. Vechime 0-2, debutant. M-ar interesa pt fiecare scoala, sa imi pot verifica fluturasii. Va multumesc mult!

March 1, 2016, 11:39 a.m. - Lacatos Alexandru

Buna ziua ! Am si eu o rugaminte cu privire la salarizarea mediatorilor scolari care au terminat o facultate in domeniu. Dupa cum ses tie din 2011 mediatorii pot sa mai functioneze cu studii medii sau superioare. REferitor la salarizare suntem plaiti necalificati. Ce se poate face sa se schimbe grila de salarizare.

March 11, 2016, 7:38 p.m. - Anca

Buna seara!Eu am facultate de 5 ani de biologie, vechime in invatamant de 3 ani si definitivatul. Am intrerupt 16 ani colaborarea cu invatamantul. Ce salariu net as avea acum? Va multumesc.

March 22, 2016, 4:31 p.m. - Maria

Buna ziua. M-am întors mai repede la munca din concediu de crestere copil si as vrea sa stiu cum mi se va calcula salariul. Lucrez din septembrie 2010 cu o perioada de 4 luni in concediu medical de prenatal si postnatal si 1 an si 2 luni in crestere copil; de asemenea mai am 9 luni de vechime in 2007-2008 ca educatoare necalificata. Sunt profesor pt invatamantul preșcolar, studii superioare de licenta, facultatea cu durata de 3 ani la zi, gradul definitivat, 2 copii in întreținere, activez in mediul rural. Astept raspuns. Va multumesc!

April 9, 2016, 1:48 p.m. - Lucia

Buna ziua!Sunt profesor cu studii superioare, gradul I,fara gradatie,cu activitate neintrerupta din 1980. Va rog sa-mi spuneti ce salariu net trebuie sa am. Multumesc!

April 16, 2016, 5:06 p.m. - Florin

Ceva nu mi se pare in regula. Cred ca faceti o confuzie. Norma didactica este de 16, 18, 20, 22, 24 ore si nu 72, 64, 80, 92, 96, 56, 88, 100 asa cum apare pe tabul "Incadrare". Acestia sunt de fapt coeficientii la plata cu ora. Deci sunt lucruri diferite si faceti o confuzie. De asemenea daca vrei sa calculezi salariul pentru o normma partiala de 4 ore, ce ar trebui introdus in tabul Incadrare avand in vedere aceasta confuzie. Cum se calculeaza salariul de incadrare in functie de salariul grila pt o norma partiala de 4 ore pt personalul didactic la care norma completa este de 18 ore?

April 16, 2016, 5:07 p.m. - Adrian

Ceva nu mi se pare in regula. Cred ca faceti o confuzie. Norma didactica este de 16, 18, 20, 22, 24 ore si nu 72, 64, 80, 92, 96, 56, 88, 100 asa cum apare pe tabul "Incadrare". Acestia sunt de fapt coeficientii la plata cu ora. Deci sunt lucruri diferite si faceti o confuzie. De asemenea daca vrei sa calculezi salariul pentru o normma partiala de 4 ore, ce ar trebui introdus in tabul Incadrare avand in vedere aceasta confuzie. Cum se calculeaza salariul de incadrare in functie de salariul grila pt o norma partiala de 4 ore pt personalul didactic la care norma completa este de 18 ore?

April 28, 2016, 10:20 a.m. - vb

Adrian: norma didactică este de 16 ETC ore pe săptămână - ori salariul lunar se calculează pe lună (şi probabil că 18 ore/săpt. * 4 săpt. dă 72 ore/lună).

May 9, 2016, 4:44 p.m. - VULPE VERONICA

Buna ziua sunt inginer mecanic am 20 de ani vechime si mi s-a desfintat postul unde lucram vreu sa ma angajez la o scoala gimnaziala ca si muncitor calificat nu stiu I,II,III SI CE SALAIU VOI AVEA

May 9, 2016, 4:47 p.m. - VULPE VERONICA

Buna ziua sunt inginer mecanic am 20 de ani vechime si mi s-a desfintat postul unde lucram vreu sa ma angajez la o scoala gimnaziala ca si muncitor calificat nu stiu I,II,III SI CE SALARIU VOI AVEA

May 21, 2016, 3:25 p.m. - Roxana

Buna ziua. Sunt profesor grad def, vechime 2-6 ani. Din iunie, voi trece in treapta 6-10 ani, iar intrebarea mea e urmatoarea: salariul va scadea, avand in vedere ca baza va fi alta? Ma refer la cei 10 % care se acorda, incepand din ianuarie 2014, numai cadrelor didactice a caror vechime nu depaseste 6 ani. Sau exista vreo mentiune pe undeva, conform careia salariul de baza nu poate sa scada, la trecerea intr-o treapta superioara? Multumesc anticipat!

June 10, 2016, 4:35 p.m. - crina

Am si eu o nelamurire:un suplinitor necalificat are acelasi salariu cu un suplinitor calificat? Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu respect,Crina

June 10, 2016, 7:07 p.m. - Crina2

Anul acesta dau examen de titularizare.In cazul in care nu reusesc si voi ramane profesor suplinitor calificat inseamna ca voi avea salariul mai mic?Va rog sa ma lamuriti.Succes si voua! Crina

June 12, 2016, 7:34 a.m. - anca

Buna ziua, sunt inginer mecanic si in urma unei testari am obtinut un post de prof. cu studii necorespunzatoare postului (adica platit ca necalificat, postul fiind de prelucrarea lemnului)la un liceu tehnologic. Intrebarea mea: daca suplinesc un coleg inginer mecanic, care este in concediu medical, iar orele sunt de mecanica, cum voi fi platit pe acele ore: calificat sau necalificat?

July 6, 2016, 2:12 p.m. - Andra

Buna ziua! Am o nelamurire. Cred ca am fost defavorizata in calcularea salariului pe vara. Nu stiu nicio legislatie unde as putea cauta... Va rog indrumati-ma dvs. Am revenit din concediul de ingrijire copil in 24 mai anul acesta. Acum sunt in activitate datorita faptului ca am zile putine de concediu de odihna. Am primit fluturasul de salar si am vazut ca nu voi primi la fel ca si colegele mele avansul pt lunile de vara, asa cum se procedeaza in invatamant. Este corect acest lucru? Nu este normal sa primesc in luna iulie avansul celor trei luni? Mentionez ca sunt titulara cu graduk didactic II. Va multumesc frumos!

July 6, 2016, 2:13 p.m. - Andra

Buna ziua! Am o nelamurire. Cred ca am fost defavorizata in calcularea salariului pe vara. Nu stiu nicio legislatie unde as putea cauta... Va rog indrumati-ma dvs. Am revenit din concediul de ingrijire copil in 24 mai anul acesta. Acum sunt in activitate datorita faptului ca am zile putine de concediu de odihna. Am primit fluturasul de salar si am vazut ca nu voi primi la fel ca si colegele mele avansul pt lunile de vara, asa cum se procedeaza in invatamant. Este corect acest lucru? Nu este normal sa primesc in luna iulie avansul celor trei luni? Va multumesc frumos!

July 16, 2016, 6:20 p.m. - raluca

Buna ziua. As dori sa va intreb daca exista pierderi salariale in cazul in care te transferi deoarece secretarul scolii unde lucrez a mentionat ceva de o lege promulgata de Emil Boc, lege prin care cei care se transfera pierd un procent din salariu sau unul dintre sporuri. Multumesc anticipat.

July 18, 2016, 11:55 a.m. - Maris Alina

Buna ziua! Am terminat anul acesta facultatea. De cand voi fi incadrata cu studii suoerioare? De la 1 septembrie, sau din luna urmatoare dupa ce duc adeverinta? Pun aceasta intrebarea deoarece am auzit "n" variante. Daca se poate as dori chiar si articol din lege sa pot argumenta ceea ce sustin! Mentionez ca voi ramane in aceeasi unitate scolara si sunt incadarata pe perioada determinata, dar voi continua si anul viitoar la aceeasi unitate. Multumesc!!

July 25, 2016, 12:50 p.m. - Sabou Elena

Bună ziua! Sunt prof.titular,grad did.I cu studii superioare de lungă durată și o vechime neîntreruptă în învățământ de 33 ani.Predau la clasele primare și aș dori să știu care va fi salariul pe luna august.Menționez că beneficiez de un spor de zonă de 3%.Mulțumesc anticipat!

Aug. 1, 2016, 10:34 p.m. - Gabi

Bună seara As dori sa aflu unde pot găsi detalii despre facultăți de scurta/ lunga durata Am terminat fac Rise și sunt educatoare. Fac. cu urâtă de patru ani ,în la distanta. Este corect sa fiu încadrată la studii de scurta durata? Ce salariu ar trebui sa am menționez ca am vechi de 13 ani, grad II,

Aug. 1, 2016, 10:35 p.m. - Gabi

Bună seara As dori sa aflu unde pot găsi detalii despre facultăți de scurta/ lunga durata Am terminat fac Rise și sunt educatoare. Fac. cu durată de patru ani ,în la distanta. Este corect sa fiu încadrată la studii de scurta durata? Ce salariu ar trebui sa am menționez ca am vechi de 13 ani, grad II,

Aug. 6, 2016, 2:03 p.m. - Maria

Buna ziua, am si eu o intrebare, anul acesta am sustinut examenul de licenta la Facultatea de marketing a carei studii le-am finalizat in 2007( am sustinut abia anul acesta examenul de licenta din motive personale) si as dori sa stiu cum voi fi incadrata de la 1 septembrie 2016. Mentionez ca sunt titulara pe postul de invatator, grad didactic I si o vechime de 14 ani. Multumesc.

Aug. 31, 2016, 1:58 p.m. - Timea

Buna ziua! Am terminat anul acesta facultatea Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Invatamantului primar si prescolar. Am primit un post determinat la o zona rurala ca educatoare. Deci nu am def si sunt debutant. Intrebarea mea este ca ce salariu voi primi, daca postul este intreg? Multumesc raspunsul!

Aug. 31, 2016, 6:06 p.m. - gheorge

Buna ziua! Publicati si calculatorul pentru noile salarii?

Sept. 1, 2016, 5:12 p.m. - Name:

Va rugăm calculatorul pentro noua grila de salarizare!

Sept. 15, 2016, 3:43 p.m. - julia simon

Bună ziua, numele meu este Julia Simon, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 25,000euro pentru că am nevoie de un capital mare de 50,000euro. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în decembrie 2014, am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, că în cele din urmă ma ajutat să asigure un credit într-o companie. mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există mai mulți escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, înregistrați numai prin dna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail:

Sept. 30, 2016, 3:38 p.m. - stana sanda
Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de aplicarea OUG 57/2016.Cum se aplica procentul de 10% indemnizatie de dirigentie pentru director fara degrevare -profesor in invatamantul primar?

Adaugă un comentariu

What is 6 + 8?

your email address will not be shown or shared

În textul comentariului se pot utiliza marcaje reST (restructured text), precum:
**bold** pentru

bold

*italic* pentru

italic

lăsaţi un rând gol între paragrafe
fără spaţii la începutul paragrafului!

Media Dinamică

Articolul 50

Drumuri

ŞahStartTemp

25
32
17
4
19
34
14
3
26
33
16
5
31
24
15
18
35
20
2
13
27
6
9
23
30
11
8
21
28
12
22
29
10
7

Ambiţiile Cavalerului

Localităţi

Judeţ:

Constituirea unei baze de date colectând cu Python de pe web

Bliţuri

Load another random Bliţ

//slightchess

//bacMath
variante BAC matematică

Bacalaureat 2015 -
de la forma microsoftizată, la R

modelare ŞAH, I-XX
construcţia unui PGN-browser()

Linux şi aplicaţii Web
în 24 de ore

Orar şcolar - exemplu
după un orar generat de "aSc Orare"

Orar Adjust
ajustează orarul şcolar